Θεσπρωτία: Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Μέσα στην καταπράσινη φύση, με υπαίθρια θεία λειτουργία, εόρτασε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 20 Μαΐου, την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Νικολάου, στο χώρο εξωκκκλησίου, το οποίο τιμάται στη μνήμη του.

Το περιβάλλον υπέροχο, ο ορίζοντας ανοιχτός μέχρι τη θάλασσα της Σαγιάδας, ενώ οι πιστοί, άλλοι άναβαν ένα κεράκι και έφευγαν, και άλλοι συμμετείχαν, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα, στη λατρεία.

Οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν στο τέλος κέρασμα, ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις.

Στο κήρυγμά του ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ζωή και τα θαύματα του αγίου Νικολάου, δείχνουν ότι η ζωντανή πίστη αναγεννιέται μέσα από τις δυσκολίες, όπως είναι αυτές, που βιώνουμε όλοι μας την τωρινή περίοδο.

Και πρόσθεσε:" Ό,τι και αν περνάμε, ας μη λείψει η ευγνωμοσύνη μας προς το Θεό, που είναι το θερμόμετρο της πνευματικής μας κατάστασης. Όσο περισσότερο προοδεύουμε στην ψυχή μας, τόσο περισσότερο ευγνώμονες γινόμαστε στο Θεό". "

Ακόμη επεσήμανε ότι "σε αντίθεση με τον κόσμο μας, που φθείρεται από διάφορες αιτίες, η πίστη μας παραμένει αναλλοίωτη και αμετάβλητη. 

Γι'αυτό ας μη στηρίζουμε τις ελπίδες μας και τις προσδοκίες μας στο φθειρόμενο κόσμο, που οι αποτυχίες, οι ασθένειες, ο θάνατος και οι απογοητεύσεις επιβεβαιώνουν την αβεβαιότητά του".epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μέσα στη φύση εόρτασε τον άγιο Νικόλαο η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6554853704240410219
Σχόλια
item