Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -Δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -Δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -Δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -Δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον πολύ ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ νότια της Πύλου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα στη Μεσόγειο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο Ευθύμιος Λέκκας για το σεισμό

Για τον σεισμό μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

Το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας για τον σεισμό

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός αυτός ήταν ευεργετικός γιατί, όπως εξήγησε «οι σεισμοί πρέπει να γίνονται και η Γη να παράγει συγκεκριμένη ενέργεια». 

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ «παράλληλα με το σεισμό επειδή ήταν μεγέθους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υποθαλάσσιος εκδόθηκε αυτόματη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι, η οποία ακυρώθηκε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική παρατήρηση».

Κατά την εκτιμήσή του Γεράσιμου Χουλιάρα είναι πολύ πιθανό ο σεισμός να συνδέεται με τον σεισμό της 17ης Νοέμβριου μεγέθους 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κρήτης.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε και μία ανάρτηση, «Καλημέρα σας, ο πρωινός «ευεργετικός» ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας» έγραψε.
app-facebook
Gerasimos Chouliaras
10 ώρες πριν
Καλημέρα σας, ο πρωινός "ευεργετικός" ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2:43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας.
No photo description available.
No photo description available.
epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι -Δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2829237272224941044
Σχόλια
item