Πρόεδρος εστιατόρων: Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στα εστιατόρια Πρόεδρος εστιατόρων: Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στα εστιατόρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρόεδρος εστιατόρων: Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στα εστιατόρια

Πρόεδρος εστιατόρων: Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στα εστιατόρια

Την άποψη ότι η εστίαση μετράει τις πληγές και ότι η υγειονομική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμα της, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καφέ και των εστιατορίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράσης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, πρυτανεύει το αίσθημα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας αλλά και της «αφραγκιάς» των καταναλωτών και σε συνδυασμό με τον κακό καιρό, όπως είπε, όλα αυτά είναι αρνητικά στους τζίρους των εστιατορίων και των καφέ.

Κατά την εκτίμηση του κ. Κουράση η εστίαση δεν πάει καλά και θα αργήσει να ορθοποδήσει καθώς υπάρχει αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες. Βέβαια, σημείωσε, πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουράσης είπε πως τα καφέ έχουν μία μείωση πάνω από 50% και σε ότι αφορά στην εστίαση, η μείωση ξεπερνάει το 90% κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό, καθώς στις τουριστικές περιοχές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ανοίγουν και κλείνουν ίσα – ίσα για να καίνε τα φώτα τους», διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για τζίρους κι όχι για επισκεψιμότητα, αφού και η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει πέσει, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης».

Σημείωσε τέλος, πως ο καταναλωτής πρέπει να αισθανθεί ασφαλής, να επισκεφθεί τις επιχειρήσεις και ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος επικινδυνότητας στους χώρους αυτούς.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρόεδρος εστιατόρων: Μείωση τζίρου 50% στα καφέ και 90% στα εστιατόρια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5543800724660635257
Σχόλια
item