Ιταλία: Πλοίο-φάντασμα αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία Ιταλία: Πλοίο-φάντασμα αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Πλοίο-φάντασμα αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία

Ιταλία: Πλοίο-φάντασμα αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία

Περίπου 400 μετανάστες αποβιβάστηκαν παράνομα σε μια παραλία της Σικελίας, μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές.

Το αγνώστων στοιχείων πλοίο που μετέφερε τους ανθρώπους αυτούς, τους άφησε σε απόσταση μερικών μέτρων από την ακτή, στην περιοχή του Αγκριτζέντο. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε στα ανοιχτά. Στην περιοχή διενεργούνται έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλωτών του λιμενικού.

Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την παραλία σε μικρές ομάδες. Κάποιοι σταματούσαν αυτοκίνητα και ζητούσαν από τους οδηγούς νερό ή να τους μεταφέρουν, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Agrigento Notizie. Άλλοι απλώς κάθισαν στη σκιά των δέντρων για να ξεκουραστούν.

Μια τέτοια μαζική αποβίβαση δεν έχει σημειωθεί στην Ιταλία εδώ και χρόνια, αφού οι διακινητές αποφεύγουν να πλησιάσουν τα παράλια. Εξάλλου, συνήθως, τα σκάφη που χρησιμοποιούνται είναι μικρότερα, όπως εκείνο που έφτασε νωρίτερα σήμερα στο νησάκι Λινόσα, κοντά στη Λαμπεντούζα, μεταφέροντας 52 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Πλοίο-φάντασμα αποβίβασε 400 μετανάστες στη Σικελία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4133303601113399002
Σχόλια
item