Θεσπρωτία: Από τις 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη Θεσπρωτία: Από τις 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Από τις 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη

Θεσπρωτία: Από τις 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη
Από το πρωί της Δευτέρας  25 Μαΐου θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη,  μέσω των δρομολογίων των δύο πορθμειακών γραμμών.   
Σημειώνεται ότι στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών, όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%. 
Εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών μιλώντας εκτιμούν ότι την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς Κέρκυρα και Λευκίμμη η κίνηση των επιβατών θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Ωστόσο εκφράζεται προβληματισμός για το αν κίνηση αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.
Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Το ερωτηματολόγιο, θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.
Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).
Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους, που περιγράφονται σε αυτό, τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.
Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).
Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
Εξάλλου, όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.
Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Από τις 25 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις ατόμων από Ηγ/τσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3244739342154989805
Σχόλια
item