Επειδή κάποιοι μας έχουν «πρήξει με τις Μπούρδες»…Ιδού η αλήθεια για τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300!!» Επειδή κάποιοι μας έχουν «πρήξει με τις Μπούρδες»…Ιδού η αλήθεια για τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300!!» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επειδή κάποιοι μας έχουν «πρήξει με τις Μπούρδες»…Ιδού η αλήθεια για τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300!!»

Επειδή κάποιοι μας έχουν «πρήξει με τις Μπούρδες»…Ιδού η αλήθεια για τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300!!»
Το πρώτο Ρεπορτάζ για τα Θηρία πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Τσιμπούκη στο defence-point.gr  την 
Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14 Μαΐου  του 2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V “Tychy”.


Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.
πί των πλοίων βρέθηκε το προαναφερθέν φορτίο, το οποίο αργότερα δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.
Ερχόμαστε στο σήμερα το θέμα ήρθε στη επιφάνεια απο το την αναδημοσίευσε του θέματος απο το   Veteranos.gr την 12/Μαρτίου /2020
Η Εικόνα που παρουσίασαν διάφοροι οτι  δήθεν είχαν ενημερώσει τη Βουλή εδώ και 20 μήνες ,αφού είναι Βουλευτές μόλις 9 μήνες δεν στέκει και η εικόνα που παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ είναι από τα  Τεθωρακισμένα της Αλγερίας !!
Αλλά επειδή δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτούς  …Να επισημάνουμε οτι : Η δέσμευση του φορτίου από τους υπαλλήλους του ΣΤ΄ Τελωνείου έγινε δυνάμει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύει τη μεταφορά, προμήθεια ή πώληση στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα 16 θωρακισμένα οχήματα ξεκίνησαν το δρομολόγιό τους (σ.σ. την 27η Ιανουαρίου) από το λιμάνι «La Spezia» στη βορειοδυτική Ιταλία και επρόκειτο να καταλήξουν στο λιμάνι Tobruk της Λιβύης διερχόμενα transit από τον Πειραιά και το Derince της Τουρκίας.
To ΓΕΣ & το ΓΕΕΘΑ μετά τη δέσμευση  κινήθηκαν ταχέως τον Ιούνιο του 2015 για την απόκτηση όλων των Κατασχεθέντων Οχηματάτων που ήταν συνολικά :
  • Οκτώ τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων MRAP Τyphoon GSS-300,
  • Πέντε τεθωρακισμένων πολιτικών οχημάτων Toyota Land Cruiser,
  • Δύο τεθωρακισμένων πολιτικών οχημάτων BMW και
        Ενός τεθωρακισμένου πολιτικού οχήματος Mercedes.
Τότε το ΓΕΕΘΑ και οι Αρμόδιοι του ΓΕΣ συνάντησαν την  ¨άρνηση του  Έλληνα Εκπροσώπου του ΟΗΕ στην Ελλάδα αφού όπως ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι του  ΟΗΕ , οτι πρόκειται για περιουσία του ΟΗΕ και όχι της Ελλάδος που τα τα κατάσχεσε σε Ελληνικά νερά ,από Ελληνικές Δυνάμεις !
Καμιά ενέργεια πέραν αυτής δεν έγινε απο τότε από καμιά Ελληνική Κυβέρνηση απο τον Ιούνιο του 2015
Tα Τεθωρακισμένα Οχήματα τουλάχιστον μέχρι την 18/Μαρτίου 2020 ήταν στη ίδια  περίπου θέση …αλλά νεώτερες πληροφορίες μας λένε οτι ήδη εμφανίστηκαν στην Εθνική Οδό !!]
Μακάρι να είναι σωστή αυτή η πληροφορία!!
epirusblog.gr
5 of 5
Επειδή κάποιοι μας έχουν «πρήξει με τις Μπούρδες»…Ιδού η αλήθεια για τα Θηρία «MRAP Τyphoon GSS-300!!»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1445852470071873445
Σχόλια
item