Πρέβεζα: Kκλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πρέβεζας σε σημεία που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό Πρέβεζα: Kκλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πρέβεζας σε σημεία που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Kκλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πρέβεζας σε σημεία που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό

Πρέβεζα: Kκλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πρέβεζας σε σημεία που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό
Χτες 21/3/2020, κλιμάκιο της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Νίκο Τζίμα, τον Αντιπρόεδρο, Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Πρέβεζας και Μέλους του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γεωπόνο Αχιλλέα Γκούμα, τον Τομεάρχη Δικτύων και Υποδομών, Μηχανικό, Διονύσιο Καλλίνικο και τον Πρόεδρο της Δημ.Τ.Ο. Πάργας, Δημήτρη Ζήση, επισκέφτηκε την ευρύτερη πληγείσα περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Φαναρίου του Νομού Πρεβέζης .
Το κλιμάκιο στην πολύωρη επίσκεψη του , επισκέφτηκε όλα τα χωριά που αντιμετώπισαν προβλήματα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας. 
Σταθμοί της επίσκεψης ήταν τα χωριά , Νάρκισσος , Αηδόνι , Κλεισούρα , Μουζακείκα , Βουβοπόταμος, Κυψέλη, Κορονόπουλο, Σταυροχώρι, Καστρί και φυσικά το Καναλάκι που είχε και τις περισσότερες υλικές ζημιές, ευτυχώς όμως, χωρίς ανθρώπινες απώλειες και μόνο με κάποιους ελαφρύς τραυματισμούς .
Σημαντική ενημέρωση παρείχε στο κλιμάκιο, ο Αντιδήμαρχος για τεχνικά θέματα του Δήμου Πάργας, Δημήτρης Μάρκου, ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση του κλιμακίου και αναφέρθηκε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα για την εξέλιξη των γεγονότων 
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , Νίκος Τζίμας, είπε ότι είναι καθήκον της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ να βρίσκεται πάντα κοντά στους πληγέντες του Νομού. Κάτι που έκανε και κατά το παρελθόν, όπως με τις πλημύρες στην Τοπική Κοινότητα Λούρου.  
Βρίσκεται πάντα εκεί , κοντά στα γεγονότα , με ανθρώπους ειδικούς και κατάλληλους για ακριβή ενημέρωση και με διάθεση για προσφορά.
Επίσης εξήρε την συμβολή των μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων Πάργας και Σουλίου , που αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε βασικούς δρόμους προς Καναλάκι, Σούλι, Γλυκή και άλλα χωριά που είχαν κλείσει λόγω κατολίσθησης βράχων και χωμάτων . 
Συνέστησε ψυχραιμία και φυσικά, συνέχιση των μέτρων προστασίας από τον Κορωνοιό . 
Σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας, σημείωσε την άμεση παρουσία της Περιφέρειας, από τα ξημερώματα, τόσο του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, οι οποίοι σε επείγουσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας εκτίμησαν την κατάσταση και δρομολόγησαν τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται, έχοντας ήδη καλέσει και κλιμάκια του ΤΑΣ Κοζάνης να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή. 
Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Δ. Πάργας , Δημήτρης Μάρκου , τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Πάργας, τόσο του Δημάρχου, Νίκου Ζαχαριά, όσων και των συνεργείων του Δήμου στην διάθεση των ανθρώπων που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από τον εγκέλαδο. 
Επίσης παρακάλεσε όλους τους κάτοικους του Δήμου που έχουν πρόβλημα με την διαμονή τους ή με υλικές ζημιές να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο, αλλά να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο 2684360300 και 2684060301. 
Ο Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΝΟΔΕ, Διονύσης Καλλίνικος, σημείωσε την έντονη παρουσία του εγκέλαδου και τις σοβαρές υλικές ζημιές που έχουν υποστεί συγκεκριμένα κτίρια . 
Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το γεγονός, ως πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή, με αποτέλεσμα από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, σε κάποιες περιπτώσεις να είναι μη αναστρέψιμη η τύχη κάποιων κτιρίων από αυτών . 
Ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Πάργας, Δημήτρης Ζήσης, σχολίασε πολύ θετικά την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε από όλους να προσφέρουν το μέγιστο των δυνάμεων τους και δήλωσε την αμέριστη διάθεση όλων των μελών της Δημ.Τ.Ο Πάργας για προσφορά στους πληγέντες. 
Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Νίκο Τζίμα, για την πρωτοβουλία του να συστήσει άμεσα κλιμάκιο και να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αυτή .
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΝΔ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Kκλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Πρέβεζας σε σημεία που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4569192756216027017
Σχόλια
item