Πρέβεζα: Εξώδικο της GD Infrastrutture – Μηχανικής προς το Υπ. Υποδομών για το Άκτιο – Αμβρακία

Πρέβεζα: Εξώδικο της GD Infrastrutture – Μηχανικής προς το Υπ. Υποδομών για το Άκτιο – Αμβρακία
Εντείνεται η κόντρα μεταξύ της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας GD Infrastrutture, συνεργάτιδας της Μηχανικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, και του Υπουργείου Υποδομών αναφορικά με το οδικό έργο της Αμβρακίας Οδού, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία απέστειλε εξώδικο προς την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, το οποίο κοινοποίησε και προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η εταιρεία θεωρεί πως θα πρέπει να αποφασιστεί ο αποκλεισμός της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. -ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και η ανάθεση του δημοσίου έργου σε αυτή, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «ο μοναδικός νόμιμος και ορθός τρόπος για να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του θέματος και να προλάβει να ολοκληρωθεί εμπροθέσμως και εντέχνως, είναι να συνεχιστεί η εν εξελίξει και σε ισχύ διαγωνιστική διαδικασία και να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες».

Με το εξώδικό της η GD Infrastrutture καλεί την υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών να:
«1. Προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συγκροτηθεί η επιτροπή του διαγωνισμού για την Ανάθεση του Έργου «Υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 48+500»
2. Σε συμμόρφωση με την υπ’ αρ. πρωτ. ΚΒ/ΦΠΡ00.00/ΟΔ/ΣΥ3/2719/28-05-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, την υπ’ αρ. 40/2019 απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και την υπ’ αρ. 238,239/2020 απόφαση της ΑΕΠΠ προβείτε στον αποκλεισμό της κοινοπραξίας ΑΚΤΟΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από τη συμμετοχή της στη συνέχιση του διαγωνισμού.
3. Αναθέσετε το Δημόσιο έργο «Υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 48+500» στην εταιρεία μας.»
mononews.gr  agriniopress
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εξώδικο της GD Infrastrutture – Μηχανικής προς το Υπ. Υποδομών για το Άκτιο – Αμβρακία
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 854422967641485838
item