Γιάννενα: Πρόληψη πλημμυρών με τη χρήση drone Γιάννενα: Πρόληψη πλημμυρών με τη χρήση drone | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρόληψη πλημμυρών με τη χρήση drone

Γιάννενα: Πρόληψη πλημμυρών με τη χρήση drone
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας. 
Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής Αντιπύραρχος Α. Θεοχάρης , ο Προϊστάμενος Πυρασφάλειας Αντιπύραρχος Γ. Δημητρίου, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αστροχωρίου κ. Σ. Νάκας, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αθαμανίου κ. Ν. Αντωνίου καθώς επίσης στελέχη των προαναφερόμενων υπηρεσιών. 
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις του έργου, που εστιάζουν στη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στον ποταμό Άραχθο  αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και ευφυείς μεθοδολογίες παρακολούθησης φυσικών συστημάτων.
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, ο Δρ. Π. Καρβέλης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,  ανέλυσε τις δυνατότητες του Προηγμένου Πληροφοριακού Συστήματος watchArachthos, και στη συνέχεια τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν και να δοκιμάσουν τη λειτουργία του συστήματος και όλων των υποσυστημάτων του, όπως επίσης να πραγματοποιήσουν  επιδεικτικές πτήσεις επιτήρησης με drone.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Αράχθου», που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόληψη πλημμυρών με τη χρήση drone
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2388036573183218452
Σχόλια
item