Άρτα: Ενημέρωση για τον κοροναϊό Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας Άρτα: Ενημέρωση για τον κοροναϊό Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ενημέρωση για τον κοροναϊό Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας


Άρτα: Ενημέρωση για τον κοροναϊό Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας

Σε ανακοίνωση, του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας σχετικά με τα τελευταία δεδομένα για τον κοροναϊό covid 19, αναφέρονται τα εξής:


«Αγαπητοί συμπολίτες, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε σχετικά με τα τελευταία δεδομένα για τον κοροναϊό covid 19 στην Ελλάδα, ότι ο περιορισμός της εξάπλωσής του έχει στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων οι οποίες είναι πιο ευάλωτες σε σοβαρές επιπλοκές αν νοσήσουν.

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην ατομική ευθύνη. Ο κοροναϊός είναι επικίνδυνος κυρίως στις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας.

Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θεωρούνται οι πολίτες ηλικίας 60 και άνω, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, κρατάμε πάντοτε τα ατομικά μέτρα υγιεινής, δεν αγκαλιάζουμε, δεν φιλάμε και δεν χαιρετάμε δια χειραψίας και αποφεύγουμε το συνωστισμό, κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον ένα μέτρο.

Προσοχή όσοι ασθενείς προσέρχονται αφού έχουν κλείσει ραντεβού, κυρίως με στις ειδικότητες Παθολόγου - Πνευμονολόγου - Παιδιάτρου - Ωτορινολαρυγγολόγου με συμπτώματα, βήχα, πυρετό, καταρροή, αδιαθεσία, καλό θα είναι να προσέρχονται με μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Εάν νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα μένουμε σπίτι μας και τηλεφωνούμε στον Ιατρό μας ή στο 1135 του ΕΟΔΥ για περισσότερες οδηγίες.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων ανθρώπων που προέρχονται από περιοχές στις οποίες υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού, τηλεφωνήστε στον προσωπικό σας ιατρό ώστε να πάρετε οδηγίες ή στον τετραψήφιο αριθμό 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Δεν πηγαίνουμε χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, ιδιωτικά ιατρεία. Αναβάλλονται τα τακτικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Ο κοροναϊός είναι μια πραγματικότητα την οποία μονάχα εμείς, ο καθένας μας ατομικά μπορεί να περιορίσει. Αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των υπεύθυνων φορέων.

Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε σπίτια μας!».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ενημέρωση για τον κοροναϊό Covid-19 από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5805132422948003689
Σχόλια
item