Η Αθήνα προειδοποιεί την Άγκυρα: ''Θα απευλευθερωθούν τα ανάλογα πρωτόκολλα εάν προκαλέσετε'' Η Αθήνα προειδοποιεί την Άγκυρα: ''Θα απευλευθερωθούν τα ανάλογα πρωτόκολλα εάν προκαλέσετε'' | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Αθήνα προειδοποιεί την Άγκυρα: ''Θα απευλευθερωθούν τα ανάλογα πρωτόκολλα εάν προκαλέσετε''

Η κατάσταση είναι τεταμένη στα σύνορα για άλλη μία μέρα, με την Τουρκία να προσπαθεί να περάσει μετανάστες, αλλά η αντίσταση των ΕΔ, των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ είναι αξιοζήλευτη. 
Μάλιστα αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ''μέτωπο'' του Έβρου ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις, με Πολωνούς, Αυστριακούς, Γάλλους και με προσωπικό από άλλες δυνάμεις να παρατάσσονται απέναντι από τους Τούρκους. 
Η Αθήνα γνωρίζει πως η ένταση όχι μόνο δεν θα μειωθεί, αλλά θα κλιμακωθεί στο μέγιστο το επόμενο διάστημα.  

 Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη 

Για το αν η Τουρκία αποβιβάσει κόσμο σε ένα ξερονήσι μαζί με στρατιώτες της: «Έχουμε δει όλους τους χάρτες, έχουμε δει όλα τα σενάρια. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία θα απελευθερωθούν ανάλογα με την ένταση ή της όποιας τυχόν επίθεσης δεχθούμε από την Τουρκία.  
Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν το έχουμε βιώσει στο παρελθόν. Έχουμε πρώτον το γεγονός ότι η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια σχέση ασφυκτική. Ότι έχει επιχειρήσει στη διπλωματία έχει πάει αρνητικά. 

Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος, βρισκόμενος σε δυσχερή θέση θα αναζητήσει έναν τρόπο να βγει από την κατάσταση ασφυξίας. Αυτό που συνέβη με τη χειραγωγημένη και οργανωμένη μεταναστευτική ροή ήταν μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία, είναι η έκφραση του πιο κυνικού υβριδικού πολέμου που μπορεί να υπάρξει.   
Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή μετέρχεται κάθε τύπου ανορθόδοξο μέσω για να διαφύγει στον ασφυκτικό κλοιό που έχει περιέλθει. Από την άποψη του συμβολισμού και της ουσίας οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής είναι τέτοιες έτσι ώστε να μην δίδεται ευκαιρία για πολλές μανούβρες. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ανέμενε τέτοιου είδους σθεναρή αντίσταση στον Έβρο και βρέθηκε σε τοιχο. Η δυσκολία έχει αναβαθμιστεί και αυτό που αναζητείται ουσιαστικά είναι μία έντιμη λύση διαφυγής από τον κλοιό από την Τουρκία. Θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην ΕΕ. Η Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο είναι κερδισμένη». 
''Γκρίζοι Λύκοι'' στα σύνορα 
Το βίντεο που δημοσιεύει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open καταγράφει τη στιγμή που ένας κουκουλοφόρους στέκεται ψύχραιμος απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις και κάνει το σήμα των “Γκρίζων Λύκων”, οι οποίοι έχουν στείλει και ειδικές δυνάμεις στον Έβρο.
Ταυτόχρονα η Σλοβενία στέλνει βοήθεια στην χώρα μας, ενώ σε νέο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απώθηση των μετανατών από τον φράχτη, με τις Ελληνικές ΕΔ να κάνουν χρήση χημικών για να απομακρυνθούν από τα σύνορα.

Slovenia has dispatched material assistance to Greece.

The decision was taken by @vladaRS , in conjunction with @MZZRS.

The Greek Ambassador to Slovenia expressed gratitude for Slovenia's solidarity, attitude and friendship.

🇸🇮

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

15 people are talking about this

Kullandıkları fan ters etki yapıyor

Yunan güvenlik güçleri sığınmacılara attıkları gaz bombalarından etkileniyor http://v.aa.com.tr/1764531 

View image on Twitter

15 people are talking about this
epirusblog.gr
5 of 5
Η Αθήνα προειδοποιεί την Άγκυρα: ''Θα απευλευθερωθούν τα ανάλογα πρωτόκολλα εάν προκαλέσετε''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7537351117183547311
Σχόλια
item