Γιάννενα: Αλλάζει από σήμερα η λειτουργία των φαρμακείων στα Γιάννενα

Γιάννενα: Αλλάζει από σήμερα η λειτουργία των φαρμακείων στα Γιάννενα

Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα ο τρόπος λειτουργίας των φαρμακείων στα Γιάννενα, τόσο για την προάσπιση της υγείας των φαρμακοποιών, όσο και για τη μείωση του συγχρωτισμού ατόμων μέσα στο χώρο του φαρμακείου, κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησης του κοινού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων τα φαρμακεία δύναται να εξυπηρετούν το κοινό:


- Με κλειστή πόρτα μέσα από θυρίδα, φινιστρίνι ή παραθυράκι που υπάρχει για εξυπηρέτηση στις διανυκτερεύσεις ή αν δεν υπάρχει αυτό με κατεβασμένο ρολό ασφαλείας αλλά πόρτα ανοιχτή.


-Με ανοιχτή πόρτα και περιορισμό να εισέρχονται στο χώρο του φαρμακείου έως δύο άτομα τα οποία θα διατηρούν τις ενδεικτικές αποστάσεις που υπάρχουν με σήμανση στο πάτωμα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν εκτός του χώρου του φαρμακείου τη σειρά τους.


-Αποφυγή μετρήσεων στο χώρο του φαρμακείου.


- Η αγορά φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή (μσφα) να γίνεται σε λογικά πλαίσια.


- Ο επαγγελματίας υγείας-φαρμακοποιός τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του ιδίου αλλά και του κοινού (Χρόνος για τον αερισμό του φαρμακείου και συχνός καθαρισμός των επιφανειών, γάντια μάσκα κλπ).


«Τηρώντας όλα τα παραπάνω ευελπιστούμε στην πιο ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία των συναδέλφων, ώστε να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση όλων.


Καλή δύναμη σε όλους και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση των συμπολιτών μας και θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράστασή τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αλλάζει από σήμερα η λειτουργία των φαρμακείων στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 649905701847868429
item