Πρέβεζα: Απόρριψη της πρότασης προαγωγής των Δ.Σ. Θεσπρωτικού και Λούρου Πρέβεζα: Απόρριψη της πρότασης προαγωγής των Δ.Σ. Θεσπρωτικού και Λούρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Απόρριψη της πρότασης προαγωγής των Δ.Σ. Θεσπρωτικού και Λούρου

Πρέβεζα: Απόρριψη της πρότασης προαγωγής των Δ.Σ. Θεσπρωτικού και Λούρου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Πρέβεζας πληροφορήθηκε πριν από λίγες ημέρες, προς μεγάλη έκπληξή του, για την απόρριψη της πρότασης προαγωγής δύο σχολικών μονάδων της περιοχής μας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Π.Ε. του ν. Πρέβεζας είχε προτείνει την προαγωγή του 9/θ Δ.Σ. Θεσπρωτικού σε 10/θ και του 8/θ Δ.Σ. Λούρου σε 10/θ (πρόταση που εγκρίθηκε τόσο από τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας όσο κι από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού). 
Πρόκειται για δύο σχολεία που τα τελευταία χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών λειτουργούν ως 11/θέσια
Επιπλέον, τις επόμενες σχολικές χρονιές προβλέπεται αύξηση του μαθητικού δυναμικού, όπως προκύπτει από τον αριθμό των εγγεγραμμένων νηπίων στα νηπιαγωγεία που έχουν κοινή χωροταξική κατανομή με τα συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πρακτική του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου να απορρίπτει τεκμηριωμένες προτάσεις – αποφάσεις του Διευθυντή Π.Ε. ν. Πρέβεζας και των Δημοτικών Συμβουλίων. 
Είναι αδιανόητο να παραβλέπονται οι παιδαγωγικοί όροι λειτουργίας των σχολείων και να προτάσσονται λογικές περικοπών.
Ζητούμε άμεσα:
Να αναθεωρήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής την πρότασή του και να προχωρήσει με νέο έγγραφο στην έγκριση προαγωγής των προαναφερθέντων σχολικών μονάδων.
Να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις που επιβάλλουν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων του νομού για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                               

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                       

 Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ                              

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Απόρριψη της πρότασης προαγωγής των Δ.Σ. Θεσπρωτικού και Λούρου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3866055935692986582
Σχόλια
item