Κορωνοϊός: Στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντί του Στρασβούργου Κορωνοϊός: Στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντί του Στρασβούργου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντί του Στρασβούργου

Κορωνοϊός: Στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντί του Στρασβούργου

Την αλλαγή έδρας της σύγκλισης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού και των κρουσμάτων που καταγράφονται στη Γαλλία.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΕΚ που μεταφέρεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες, καθώς το 2008 υπήρξε πρόβλημα στατικής επάρκειας στην οροφή του κτηρίου στο Στρασβούργο και αποφασίσθηκε η μεταφορά της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες.

'Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Σασόλι «Σήμερα, έλαβα μια έκθεση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την εξέλιξη του COVID-19, η οποία αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία θεωρούνται σημαντικά υψηλότεροι εάν η σύνοδος της ολομέλειας του Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα λάβει χώρα στο Στρασβούργο. 

"Βάσει αυτής της έκθεσης, λόγω ανωτέρας βίας, αποφάσισα ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας για τη συνήθη μεταφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τη σύνοδο ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα. 

Έχω ενημερώσει τις γαλλικές αρχές και τους ευχαρίστησα για τη συνεργασία τους τις τελευταίες ημέρες. Η σύνοδος της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί κατ 'εξαίρεση στις Βρυξέλλες."

Πρόκειται για μια εξαιρετική απόφαση καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις της ΕΕ αποφάσισαν ομόφωνα το 1992 να καθορίσουν στη Συνθήκη της ΕΕ τον τόπο όπου εδρεύουν επίσημα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. 


Βάσει της Συνθήκης οι επιτροπές και οι πολιτικές ομάδες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες και οι βασικές σύνοδοι της ολομέλειας πραγματοποιούνται στο Στρασβούργο. Μεγάλο μέρος του προσωπικού του Κοινοβουλίου έχει έδρα το Λουξεμβούργο.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντί του Στρασβούργου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2467269253358144858
Σχόλια
item