Κορωνοϊός: Μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη Κορωνοϊός: Μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη

Πλαφόν στο όριο των καλεσμένων στους πολιτικούς γάμους που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού.

Αυτό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η τελετη στα χρόνια του κορωνοϊού

Ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα για την τέλεση του μυστηρίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τους δέκα. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος που θα διαβάζει τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης και η γραμματέας για τις απαραίτητες υπογραφές. 

Επομένως, υποχρεωτικά στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο η νύφη και ο γαμπρός, οι δύο μάρτυρες και οι γονείς των μελλόνυμφων.

Αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό και ήδη τα ζευγάρια ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή, για τον αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων τους.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τέλεση των πολιτικών γάμων και την αποφυγή συνωστισμού στην αίθουσα. 

Ξέρουμε ότι αρκετά ζευγάρια ίσως να ήθελαν περισσότερο κόσμο σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, όμως λόγω της πανδημίας προέχει η δημόσια υγεία», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβαρλής.

Στα αξιοσημείωτα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, είναι πως όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει να τελέσουν τον γάμο τους αυτό το διάστημα και τα σχέδιά τους χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό επέλεξαν να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα και όχι να ακυρώσουν την τελετή.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Μόνο οι γονείς και οι κουμπάροι στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2518941704786520614
Σχόλια
item