Τα πιο διάσημα τελεφερίκ στην Ευρώπη! Σε τι οφείλουν τη φήμη τους; Η απάντηση στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Τα πιο διάσημα τελεφερίκ στην Ευρώπη! Σε τι οφείλουν τη φήμη τους; Η απάντηση στις φωτογραφίες που ακολουθούν!
Μια διαδρομή με τελεφερίκ είναι πάντοτε περιπετειώδης και μαγευτική! Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μία λίστα με τα πιο διάσημα τελεφερίκ στην Ευρώπη, με τα οποία αξίζει να ταξιδέψει κανείς!
Ήδη από το Μεσαίωνα μπορούμε να ατενίζουμε πόλεις από ψηλά και να διασχίζουμε βουνοκορυφές χάρη στην ύπαρξή τους. 
Κάποια, μάλιστα, είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη τους… Ποια είναι όμως τα τελεφερίκ στην Ευρώπη που ξεχωρίζουν;

Τελεφερίκ της Βουδαπέστης (Siklo – Buda Castle Hill Funicular)Τελεφερίκ Βουδαπέστη

Μόλις περάσετε τη γέφυρα αλυσίδων από την Πέστη προς τη Βούδα, ένας τρόπος για να ανεβείτε στο κάστρο της Βούδας είναι η γραφική αυτή βόλτα με το διάσημο τελεφερίκ της Βουδαπέστης. 
Το 1870, ο Odon Szechenyi, ο γιος του αρχιτέκτονα Istvan Szechenyi, σκέφτηκε και έκτισε το όμορφο τελεφερίκ για να μεταφέρει τους ανθρώπους μέχρι το ύψωμα των 164 ποδιών προς το κάστρο. 
Το ξύλινο τραινάκι τριών διαστάσεων ήταν μόνο το δεύτερο τελεφερίκ που χτίστηκε στην Ευρώπη, μετά της Λυών, αλλά σε αντίθεση με το δεύτερο, από αυτό θα έχετε εκπληκτική θέα στον Δούναβη, τις γέφυρες και την πλευρά της Πέστης.

Τελεφερίκ Gloria, Bica και Lavra στη ΛισαβόναΤελεφερίκ Gloria, Λισαβόνα

Υπάρχουν τρία τελεφερίκ που διαπερνούν τους απότομους λόφους της Λισαβόνας, και είναι τα Gloria, Bica και Lavra, που μοιάζουν με τα παλιομοδίτικα τραμ που περνούν στα στενά δρομάκια, μόνο που αυτά ανεβαίνουν στις απότομες πλαγιές. 
Το τελεφερίκ Gloria σας μεταφέρει στο Place des Restauradores, το ιδανικό μέρος για έξοδο τη νύχτα. 
Επίσης, αποτελούν καμβά για τους καλλιτέχνες του δρόμου (κυρίως γκράφιτι), αλλά τα λατρεύουν και οι φωτογράφοι. Τα τελεφερίκ αυτά είναι στις must εμπειρίες της Λισαβόνας. Ανακαλύψτε και τα 9 top αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας!

Τελεφερίκ Pau, ΓαλλίαΤελεφερίκ Pau, Γαλλία

Πιθανότατα το πιο χαριτωμένο από τα τελεφερίκ, η προέλευσή του οποίου χρονολογείται από το 1906. 
Μετά από μια σύντομη περίοδο κλεισίματος και αρκετές αναβαθμίσεις ασφαλείας, τα σημερινά ανοικτά μπλε “κουτιά” μεταφέρουν τους επιβάτες, δωρεάν, από το κέντρο της πόλης Πάου στο κάστρο, από το 1961. 
Στη σύντομη διαδρομή του περνάει από μερικούς φοίνικες, διασχίζει έναν πολυσύχναστο δρόμο και προσφέρει καλή θέα σε μια όμορφη αρ νουβό αρχιτεκτονική πριν φτάσει στην κορυφή μετά από μόλις 328 πόδια.

Τελεφερίκ Ζάγκρεμπ, ΚροατίαΤελεφερίκ Ζάγκρεμπ, Κροατία

Με 216 πόδια μήκος, χτίστηκε το 1890, και ήταν ο πρώτος τρόπος δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης που συνέδεε την Άνω με την Κάτω πόλη, ενώ αρχικά ήταν ατμοκίνητο. Κλασικό με καμπίνες χωριστά σε τρία τμήματα.

Τελεφερίκ Guindais, Πόρτο, ΠορτογαλίαΤελεφερίκ Guindais, Πόρτο, Πορτογαλία

Παρόλο που εγκαινιάστηκε το 1891 και χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον για τη μεταφορά αγαθών -ιδιαίτερα του κρασιού- στον απότομο λόφο του ποταμού Douro, το τελεφερίκ αυτό έκλεισε δυστυχώς μετά από ένα σοβαρό ατύχημα μόλις δύο χρόνια αργότερα. Το 2004 άνοιξε ξανά,. αυτή τη φορά για να μεταφέρει επιβάτες. 
Στη διαδρομή του, στρίβοντας τον απότομο λόφο, βλέπετε την υπέροχη γέφυρα Louis I, σχεδιασμένη από μαθητή του Gustave Eiffel. 
Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ακολουθεί κλίση 20% σε μερικά σημεία φτάνει έως και 45%.

Τελεφερίκ Polybahn, Ζυρίχη, ΕλβετίαΤελεφερίκ Polybahn, Ζυρίχη, Ελβετία

Τα φωτεινά-κόκκινα τελεφερίκ στη Ζυρίχη, με εσωτερικό χώρο και μικρή πλατφόρμα θέασης εγκαινιάστηκαν το 1889 και το 1996 πωλήθηκαν σε έναν τραπεζικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων όπου αναθεωρήθηκαν πλήρως. 
Είναι πλέον ένα πολύ δημοφιλές αξιοθέατο και μεταφέρει πάνω από δύο εκατομμύρια ετήσιους επιβάτες στον ποταμό Limmat, από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι την πανεπιστημιούπολη. 
Λόγω της δημοτικότητάς του στους φοιτητές, έχει ονομαστεί το Student-Express.

Τελεφερίκ Gelmerbahn, Guttannen, ΕλβετίαΤελεφερίκ Gelmerbahn, Guttannen, Ελβετία

Ανεβαίνοντας σε μια διαδρομή με κλίση 106%, αυτό το τελεφερίκ είναι ένα από τα πιο απότομα του κόσμου και επίσης είναι ανοιχτού τύπου. Άκρως τρομακτικό εγγυάται έκρηξη αδρεναλίνης! 
Αρχικά χτίστηκε το 1926 ως σιδηρόδρομος μεταφοράς για οικοδομικά υλικά μέχρι το βουνό, για να χτιστεί το φράγμα Gelmer Lake, ενώ τώρα έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο. 
Η θέα κατά τη διαδρομή του είναι εντυπωσιακή με τα γύρω βουνά που καλύπτονται με χιόνι.

Τελεφερίκ στο Λουγκάνο, ΕλβετίαΤελεφερίκ στο Λουγκάνο, Ελβετία

Το τελεφερίκ Lugano Città-Stazione βρίσκεται στην πόλη του Λουγκάνο στο ελβετικό καντόνι του Ticino. 
Ο ανώτερος σταθμός της γραμμής βρίσκεται στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λουγκάνο και ο κατώτερος σταθμός βρίσκεται στην Piazza Cioccaro στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 
Είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες γραμμές τελεφερίκ στην Ελβετία, με 2,4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα πιο διάσημα τελεφερίκ στην Ευρώπη! Σε τι οφείλουν τη φήμη τους; Η απάντηση στις φωτογραφίες που ακολουθούν!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8522355622520941629
item