Κουρτς: Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση προσφύγων – Μητσοτάκης: Ευχαριστώ θερμά την Αυστρία Κουρτς: Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση προσφύγων – Μητσοτάκης: Ευχαριστώ θερμά την Αυστρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουρτς: Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση προσφύγων – Μητσοτάκης: Ευχαριστώ θερμά την Αυστρία

Κουρτς: Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση προσφύγων - Μητσοτάκης: Ευχαριστώ θερμά την Αυστρία
Τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση της Αυστρίας για τη συνδρομή της στο προσφυγικό εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον καγκελάριο της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για τα θερμά σου λόγια» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συνέχεια στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη Βιέννη.

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί οι συζητήσεις μας ήταν εξαιρετικά γόνιμες. Το γεγονός ότι αυτές τις ώρες φτάνει η αυστριακή συνδρομή στην Ελλάδα δηλώνει πολλά και θα βοηθήσει στην αποτροπή της απόπειρας μαζικής εισόδου στον Έβρο μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για την κατάσταση στον Έβρο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι στον Έβρο θα κυματίζει και η σημαία της Αυστρίας μαζί με της Ελλάδας, όπως και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τη συμπαράσταση της Αυστρίας στην υπεράσπιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στο Βερολίνο και τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο: «Έρχομαι από το Βερολίνο όπου διαπιστώθηκε η κοινή μας θέση με την καγκελάριο Μέρκελ. 

Πρέπει να οδηγηθούμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κρίσης στον Έβρο αλλά και στα νησιά μας. Τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί πρόοδος όπου οι ροές των παράνομων μεταναστών έχουν μειωθεί».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απεύθυνε και μια προειδοποίηση προς την Τουρκία:
«Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία, μόνο με όρου δικαιοσύνης όχι εκβιασμού. 

Η Τουρκία έχει το καθήκον να συγκρατεί τις ροές και αφού το κάνει να επιβραβεύεται και η Ευρώπη να της προσφέρει βοήθεια και στήριξη. 

Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από άλλες μέρες ότι θα βρεθεί κοινός βηματισμός».

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών»

«Να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία. 

Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών, μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Ο Αυστριακός καγκελάριος ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα «και για την προστασία των συνόρων» και επισήμανε:

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα»ΡΟ
epirusblog.gr
5 of 5
Κουρτς: Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση προσφύγων – Μητσοτάκης: Ευχαριστώ θερμά την Αυστρία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4252918355227983124
Σχόλια
item