Γιάννενα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γιάννενα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Γιάννενα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Σε κανονικούς ρυθμούς, μέχρι νεωτέρας, επιστρέφει από σήμερα το ΠΓΝΙ, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των δειγμάτων, που ελήφθησαν από ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που είχε έρθει σε επαφή με την ιατρό – χειρουργό, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 
Όσο κι αν φαινόταν από δύσκολο έως αδύνατο να γίνει, τα εργαστηριακά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν, ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα μεταξύ των υγειονομικών του νοσοκομείου, που από σήμερα επιστρέφει σε κανονικούς, με βάση τις ημέρες φυσικά, ρυθμούς. 
Έτσι, σήμερα Τρίτη το ΠΓΝΙ θα εφημερεύσει κανονικά, σε αντίθεση με ό,τι έγινε την Κυριακή, που την ημέρα της δικής του εφημερίας την έκανε τελικά το νοσοκομείο Χατζηκώστα, αφού έπρεπε να ολοκληρωθεί η απολύμανση στα χειρουργεία, στα ΤΕΠ και στους αξονικούς τομογράφους.
Η ειδικευόμενη ιατρός, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με εξαιρετικά ήπια συμπτώματα, ενώ επίσης σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών, του ΠΓΝΙ, ο δεύτερος ασθενής, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Η ιχνηλάτηση του δικού του κρούσματος αποδείχθηκε μάλλον εύκολη υπόθεση, καθώς δεν είχε επαφές με πολλά άτομα, μετά την επίσκεψη που δέχθηκε από έναν ιταλό πολίτη, που μετέδωσε τον ιό.
Στο ΠΓΝΙ επίσης αρνητικό βγήκε ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα ενός ασθενούς, που διακομίστηκε εσπευσμένως το Σάββατο από το Χατζηκώστα με βαριά συμπτώματα πνευμονίας και σε άσχημη κατάσταση, ο οποίος κατέληξε το πρωί της Κυριακής.
Χθες, το ΠΓΝΙ τελούσε εν αναμονή των απαντήσεων για δύο ακόμη «ύποπτα» κρούσματα που επίσης νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, επίσης με ήπια συμπτώματα.
Επίσης, υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα, ώστε μόλις ζητηθεί να κλείσει η μία πτέρυγα της Παιδιατρικής Κλινικής και να λειτουργήσει και αυτή, με θαλάμους αρνητικής πίεσης για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού. 
Ερωτήματα από τη «σιγή ασυρμάτου»
Αναμφίβολα σε μία κρίσιμη ώρα όπως αυτή για όλους τους πολίτες και ειδικά για το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, εκείνο που προέχει, είναι η αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την προστασία της υγείας των ασθενών και της δημόσιας υγείας εν γένει. 
Όμως, σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή, δε μπορεί και δεν επιτρέπεται να «απουσιάζει» παντελώς, η επίσημη ενημέρωση των αρχών για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. 
Αυτό ακριβώς έγινε από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά τα δύο πρώτα κρούσματα στα Γιάννενα, πλην όμως μέχρι και χθες (!), δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη επιβεβαίωση από την 6η ΥΠΕ, τη διοίκηση του ΠΓΝΙ ή τον ΕΟΔΥ. 
Τα τοπικά ΜΜΕ συνάντησαν «τοίχο» από το βράδυ της Παρασκευής και καθόλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με τον έναν να παραπέμπει στον άλλον, όμως κανείς τελικά να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της ενημέρωσης.
Το πρακτικό αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί τεράστια σύγχυση, αλλά να δοθεί και «χώρος» ώστε να ενταθεί η φημολογία μέσω ανώνυμων δημοσιευμάτων του διαδικτύου. 
Πέρα από μία γενική και αόριστη επισήμανση μέχρι και χθες από αρμόδιους του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, ότι «ισχύει η απαγόρευση άνωθεν», για το θέμα δεν υπήρξε ούτε μία επαρκής και τεκμηριωμένη απάντηση από κάποιον επίσημο φορέα.
Να σημειωθεί για την ιστορία, ότι από το πρώτο κρούσμα που διακομίστηκε στο Ρίο μέχρι και χθες, και η διοίκηση του νοσοκομείου και οι γιατροί – λοιμωξιολόγοι, που έχουν αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των Μονάδων, εμφανίζονται καθημερινά στα δελτία ειδήσεων και των κεντρικών και των τοπικών μέσων ενημέρωσης, παρέχοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υγείας των ασθενών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5395528521365617565
Σχόλια
item