Επιδιώκουν τη δραστική μείωση των καυσίμων… Επιδιώκουν τη δραστική μείωση των καυσίμων… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επιδιώκουν τη δραστική μείωση των καυσίμων…

Επιδιώκουν τη δραστική μείωση των καυσίμων…
Αλλάζει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης το επόμενο 15ήμερο λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επένδυσης στην εφημερίδα του «Ελεύθερου Τύπου», η απλή αμόλυβδη βενζίνη θα πωλείται 1,35 ευρώ το λίτρο στα περισσότερα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων. 
Εκπρόσωποι των πρατηριούχων από τη πλευρά τους θεωρούν πως οι τιμές σε αυτά επίπεδα που ήδη παρατηρούνται στην αγορά είναι ύποπτες και θα πρέπει να προβληματίσουν τους καταναλωτές.
Όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του Πρατηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο πανελλαδικά , την περασμένη Τετάρτη στα 1,55 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική στο 1, 50 στη Θεσσαλονίκη στα 1,51 και στις Κυκλάδες στα 1, 79 ευρώ το λίτρο. 
Τις τελευταίες υπάρχουν πρατήρια στην Αττική που έχουν ρίξει τις τιμές τους στο 1,35 -1,37 ευρώ το λίτρο δήλωσε ο γενικός Γραμματέας και Προστασίας του Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ) , Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην εφημερίδα του «Ελεύθερος Τύπος» τονίζοντας: «Καλέσαμε τον κλάδο να προσαρμοστεί και απ’ ό,τι φαίνεται αρκετοί το σεβάστηκαν».
Aπό την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι: «Από τη βουτιά του μπρεντ το όφελος για τον Έλληνα οδηγό θα είναι 10-15 λεπτά ανά λίτρο όσον αφορά στην απλή αμόλυβδη. 
Εκτίμησε πως οι τιμές θα κινηθούν στα επίπεδα του 1, 45 ευρώ το λίτρο , τις προσεχείς ημέρες, στα μεγάλα αστικά κέντρα και περί το 1, 48 ευρώ πανελλαδικά ,κατά μέσο όρο, προσθέτοντας πως έτσι όπως διαμορφώνονται οι διυλιστηριακές τιμές είναι ύποπτο να βλέπει κανείς την αμόλυβδη στα 1, 35 ευρώ το λίτρο σε κάποια πρατήρια. Δημιουργεί ερωτηματικά διότι δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους. 
Πόσο δε μάλιστα όταν το μέσο πρατήριο προσπαθεί να καταστεί βιώσιμο και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με τη κατανάλωση καυσίμων να καταγράφει πτώση 20% την τελευταία εβδομάδα. Γεγονός που αποδίδεται στη μείωση των μετακινήσεων του κορωνοϊού.»
epirusblog.gr
5 of 5
Επιδιώκουν τη δραστική μείωση των καυσίμων…
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3701346701811178119
Σχόλια
item