Κορωνοϊός: Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Ελβετίας -Συμφόρηση για ένα τεστ Κορωνοϊός: Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Ελβετίας -Συμφόρηση για ένα τεστ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Ελβετίας -Συμφόρηση για ένα τεστ

Κορωνοϊός: Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Ελβετίας -Συμφόρηση για ένα τεστ

Τα ελβετικά νοσοκομεία ίσως καταρρεύσουν, αν η επιδημία του νέου κορωνοϊού εξακολουθήσει να εξαπλώνεται γρήγορα.

Αυτό προειδοποίησε ο επικεφαλής του τομέα μολυσματικών ασθενειών της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας της Ελβετίας, ο Ντάνιελ Κοχ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SRF.

«Ο ιός είναι μεταξύ μας, τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί και, αν αυτό συνεχιστεί, τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν», υπογράμμισε.

Ριζικά μέτρα για τον κορωνοϊο

Οι αρχές της Ελβετίας κινητοποίησαν έως και 8.000 μέλη του στρατού χθες, Δευτέρα, και απαγόρευσαν όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις αφού κήρυξαν την επιδημία covid-19 «εξαιρετική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την οποία απαιτούνται ριζικά μέτρα.

Περισσότεροι από 2.330 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 μέχρι στιγμής στην Ελβετία και τουλάχιστον 14 έχουν πεθάνει.

Ο Κοχ υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης να επικεντρώσει τους ελέγχους για τον ιό στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο και σε αυτούς που ενδέχεται να χρειαστεί να νοσηλευθούν.

Συμφόρηση στα τεστ για τον κορωνοϊό

Εξήγησε ότι η διενέργεια πολλών τεστ για τον κορωνοϊό προκαλεί συμφόρηση. Ήδη, επεσήμανε ο Κοχ, οι αρχές διενεργούν περισσότερα από 2.000 τεστ ημερησίως.

«Θα κάνουμε περισσότερα τεστ στη Ελβετία μόλις μπορέσουμε, όμως ο ιός δεν περιμένει τα τεστ. Τα νοσοκομεία καταγράφουν ραγδαία αύξηση των ασθενών και αυτό αποτελεί λόγο ανησυχίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Ελβετίας -Συμφόρηση για ένα τεστ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8665901760455599462
Σχόλια
item