Αδιαπέραστη γραμμή άμυνας του ΠΝ: Στην Κω η ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» - Αγριεύουν οι μετανάστες στα νησιά Αδιαπέραστη γραμμή άμυνας του ΠΝ: Στην Κω η ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» - Αγριεύουν οι μετανάστες στα νησιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αδιαπέραστη γραμμή άμυνας του ΠΝ: Στην Κω η ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» - Αγριεύουν οι μετανάστες στα νησιά

Αδιαπέραστη γραμμή άμυνας του ΠΝ: Στην Κω η ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» - Αγριεύουν οι μετανάστες στα νησιά

Γραμμή άμυνας κατά μήκος των νησιών του Αιγαίο έχει στήσει το Πολεμικό Ναυτικό απέναντι στους εισβολείς από την Τουρκία. 

Με μια τεράστια δυνάμη του ελληνικού ναυτικού κατορθώθηκε να περιοριστούν σημαντικά οι ροές, ωστόσο εντός των νησιών επικρατεί αναστάτωση καθώς οι μετανάστες ξεσηκώνονται και απαιτούν τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. 

Η πυραυλάκατος ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» Ρ-22, βρίσκεται από χθες Καθαρά Δευτέρα στην θαλάσσια περιοχή έξω από την Κω, με στόχο την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση των προσπαθειών των ήδη υφιστάμενων δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού.Συνολικά το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί με 3 σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή!

Στην περιοχή αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία απώθησε τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαδήλωναν από το λιμάνι λέγοντάς τους να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενείας.Εν των μεταξύ, ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης κοντά στην πλατεία Σαπφούς. Ομάδα περίπου 100 με 150 προσφύγων και μεταναστών άρχισε να φωνάζει συνθήματα ενάντια στην επιστροφή τους στον καταυλισμό της Μόριας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ κατόρθωσαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των προσφύγων και μεταναστών που είχαν κατέβει από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν λάβει γραπτά μηνύματα στα κινητά τους που ήταν προφανώς ψεύτικα. Σε αυτά, αναφερόταν ότι μπορούν να κατέβουν στο λιμάνι και να φύγουν με πλοία της γραμμής στην ενδοχώρα.

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρω

Έξι ημέρες μετά την προηγούμενη πτήση δύο τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια, σήμερα το μεσημέρι ζεύγος τουρκικών F-16 ξαναπέταξε πάνω από το ακριτικό νησί μας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 10.000 πόδια, στις 16:52.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική

Καταυλισμός το λιμάνι της Μυτιλήνης

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης.

Συνολικά 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα. 

Στους παραπάνω 334 - όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ (Στρατής Μπαλάσκας) -   στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς.Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας. 

Μηδενικές ροές στα νησιά από τα μεσάνυχτα

Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της καθαρής Δευτέρας και έως τις 9 το πρωί σήμερα (Τρίτη 3 Μαρτίου). Σε αυτό συμβάλλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου την Κυριακή και την καθαρή Δευτέρα 1 και 2 Μαρτίου πέρασαν 1119 άτομα. Την Κυριακή στη Λέσβο πέρασαν 518 άτομα, στη Χίο 253 και στη Σάμο 83. Την Καθαρή Δευτέρα στη Λέσβο πέρασαν 94 άτομα, στη Χίο 79 και στη Σάμο 92.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου το, Φεβρουάριο συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1501 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 521 στη Λέσβο, 412 στη Χίο και 568 στη Σάμο.
epirusblog.gr
5 of 5
Αδιαπέραστη γραμμή άμυνας του ΠΝ: Στην Κω η ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Μυκόνιος» - Αγριεύουν οι μετανάστες στα νησιά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3906287244550178668
Σχόλια
item