Κορωνοϊός: Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη - Ικανοποίηση για την ανταπόκριση στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη - Ικανοποίηση για την ανταπόκριση στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Με βασικό θέμα την πανδημία του κορωνοϊού συνεδριάζει αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, με τηλεδιάσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, εισηγήσεις θα κάνουν οι κ.κ. ΚικίλιαςΧρυσοχοΐδηςΠλακιωτάκης.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανόνες και ευχαρίστησε για αυτό.

Το μέτρο, τόνισε, ελήφθη για να «κλείσει κάθε κερκόρπτα στο κακό».

Η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων ισχύει από σήμερα στις 6 το πρωί και αφορά όλη την επικράτεια. Η απαγόρευση ισχύει επίσης για χώρους όπως παιδικές χαρές, οργανωμένοι χώροι άθλησης, μαρίνες, πάρκα και άλση.

Την εφαρμογή του μέτρου επιτηρεί η Ελληνική Αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των δομών υγείας.

Επίσης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένη σε περιορισμένη συχνότητα, ενώ στα ΙΧ επιτρέπεται να βρίσκεται μόνο ο οδηγός και ένας επιβάτης.

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε επίσης στους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα και έως τις 15 Απριλίου για την είσοδο από την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης σε εφαρμογή έχουν τεθεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ εντός περιμέτρου που θα ορίσει η αστυνομία.

Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε αν βρίσκεται στο τραπέζι γενική απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρας μας. Απάντησε ότι ήδη έχουν τεθεί περιορισμοί για συγκεκριμένες χώρας από και η κίνηση είναι ήδη πολύ μειωμένη. Αν αποφασιστούν, πρόσθεσε, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, περαιτέρω μέτρα, αυτά προφανώς και προφανώς θα ληφθούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος στο εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας και απηύθυνε έκκληση για εθελοντές στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη - Ικανοποίηση για την ανταπόκριση στην απαγόρευση κυκλοφορίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 650950000354586254
item