Πρέβεζα: “Μπλόκο” στα “εντέλλεσθε” βάζουν οι καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας Πρέβεζα: “Μπλόκο” στα “εντέλλεσθε” βάζουν οι καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: “Μπλόκο” στα “εντέλλεσθε” βάζουν οι καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Πρέβεζα: “Μπλόκο” στα “εντέλλεσθε” βάζουν οι καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας
Αποφασισμένοι να μη δεχθούν τα “πήγαινε-έλα” και την πολιτική της 6ης ΥΠΕ που με “εντέλλεσθε” τους υποχρεώνει να εκτελούν εφημερίες και στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, είναι οι καρδιολόγοι του ΓΝ Πρέβεζας.
Με έγγραφό τους προς την 6η ΥΠΕ, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σκανδάλη, οι 5 καρδιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 25 παρ. 3 του Ν. 3528/2007 και δηλώνουν πως παράνομη εντολή μπορεί και να μη την εκτελέσει ο αποδέκτης της. 
Υποστηρίζουν πως το σχετικά “εντέλλεσθε” δεν επιτρέπει ο νόμος να εκτελεστούν και αναπτύσσουν ένα νομικό σκεπτικό με άξονα το γεγονός ότι η υπέρβαση της 48ωρης εβδομαδιαίας εργασίας των ιατρών του ΕΣΥ προϋποθέτει την έγγραφη συναίνεσή τους.
Το έγγραφο αυτό ήρθε να προστεθεί στην πρόσφατη παραίτηση του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του ΓΝ Πρέβεζας Γρηγόρη Οικονόμου.
Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν εκ νέου ένα κλίμα έντασης στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, το οποίο είχε αποτυπωθεί και τον Οκτώβριο του 2019, στη συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας με τη φράση: Το ήδη λειψό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας καλείται να καλύψει το “κουτσό” Νοσοκομείο της Λευκάδας. Δεν γίνεται να μοιράσουμε τη μιζέρια στα δύο!”. 
Στο μεταξύ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κοινοποίησε στα ΜΜΕ της χώρας την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις για τον κορονοϊό: 
«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.
Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. 
Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.
Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.
Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: “Μπλόκο” στα “εντέλλεσθε” βάζουν οι καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4104969953330515300
Σχόλια
item