Βρούτσης: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό Βρούτσης: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βρούτσης: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό

Βρούτσης: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό

«Ο προγραμματισμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας δεν θα εφαρμοστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», εκτίμησε, σήμερα, ο Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας στη Βουλή, μετά από επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η «περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας που καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2020 ότι θα φτάσει στο 15%, μακάρι να επιτευχθεί, δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι θα ανατραπεί λόγω πανδημίας».

Βρούτσης: Η κατάσταση είναι έκρυθμη, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. Η κυβέρνηση βρίσκεται εφ’ όπλου λόγχη. Δυστυχώς οι όποιες ανακοινώσεις καλύπτουν μόνο ένα διάστημα», πρόσθεσε ο υπουργός ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί επανέλαβε ότι έχει υπάρξει αναστολή της καταβολής του ΦΠΑ και έχουν εξαγγελθεί ρυθμίσεις των χρεών.

Ως προς την ευελιξία στα ωράρια εργασίας έχουν ληφθεί μέτρα ώστε οι επιχειρήσεις να έρχονται με τους εργαζομένους σε συνεννοήσεις. Επίσης έχει ενισχυθεί η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ρυθμίσεις στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις των νομών Ηλείας, Αχαίας και Ζακύνθου, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Η αναστολή της Εργάνης θα είναι προσωρινή
Αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού, υποστήριξε ότι αν όλο το βάρος έπεφτε στις επιχειρήσεις τότε θα καταστρέφονταν η οικονομία, διότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι μικρομεσαίες. 

Εξήγησε ότι η άδεια ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζόμενους και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα είναι τρείς ημέρες συν ακόμα μια που ο εργαζόμενος θα την λαμβάνει από την κανονική του άδεια. Τα 2/3 θα επιβαρύνουν την επιχείρηση, το 1/3 την πολιτεία και το 1/3 τον εργαζόμενο.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν καταχρηστικές συμπεριφορές και ενέργειες λόγω της αναστολής της Εργάνης, όπως όμως είπε θα είναι προσωρινή και θα επανέλθει.

epirusblog.gr
5 of 5
Βρούτσης: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7026216609719447012
Σχόλια
item