Κίνα Κορονοϊός: Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα Κίνα Κορονοϊός: Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κίνα Κορονοϊός: Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα

Κίνα Κορονοϊός: Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεν καταγράφηκε κρούσμα του κορωνοϊού στην Κίνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως εντοπίστηκαν 39 κρούσματα, όλα όμως αφορούν άτομα που ταξίδεψαν από το εξωτερικό στην χώρα. 
Από τα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα 14 εντοπίστηκαν στην Γκουανγκντόνγκ, 8 στη Σαγκάη και 6 στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε τα 80.967. Εκτός των κρουσμάτων καταγράφηκαν και άλλοι τρεις νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.248.

Κορονοϊός: Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές. 
Με τους 427 νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.405. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 41.035. Το ξέσπασμα του Covid-19 στην Ιταλία ξεκίνησε στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 21 Φεβρουαρίου. 
Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.
Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας. 
Αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

Κορονοϊός – Κίνα: Στο 1,4% η θνησιμότητα στην Ουχάν

Στο 1,4% διαμορφώνεται το ποσοστό των θανάτων ανθρώπων που πέθαναν από τον κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υπογραμμίζει ότι η θνησιμότητα αυξάνεται με την ηλικία. 
Η ασθένεια Covid-19 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στα τέλη του 2019 εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε όλον τον κόσμο. 
Έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι και πάνω από 9.000 πέθαναν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμούσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ιός είναι θανατηφόρος για το 3,4% των διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Γιατί οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θνησιμότητα είναι πιο χαμηλή

Δεδομένου όμως ότι είναι περιορισμένες οι δυνατότητες διενέργειας εξετάσεων και ορισμένες από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο επιλέγουν να μην κάνουν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πιθανότατα πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό των προσβληθέντων. Για τον λόγο αυτό κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι η θνησιμότητα είναι πιο χαμηλή. 
Η ομάδα των Κινέζων ερευνητών που δημοσίευσε τη μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Medicine ανέφερε ότι βασίστηκε σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές βάσεις δεδομένων: τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δεν σχετίζονταν με την αγορά απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, τα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που ταξίδεψαν με αεροπλάνο, το προφίλ των κρουσμάτων και τους επιβεβαιωμένους θανάτους. 
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα να πεθάνει κανείς αφού παρουσιάσει συμπτώματα του κορωνοϊού ανέρχεται στο 1,4%.
«Η εκτίμηση του ακριβή αριθμού των κρουσμάτων, –η οποία είναι απαραίτητη για να καθορίσουμε τη σοβαρότητα της ασθένειας– είναι μια πρόκληση στο πλαίσιο ενός συστήματος υγείας που δοκιμάζεται και δεν μπορεί να καθορίσει τον ακριβή αριθμό τους με ασφάλεια», σημειώνουν οι ερευνητές.

Όσοι είχαν ελαφρά συμπτώματα δεν καταμετρήθηκαν

Στις 29 Φεβρουαρίου, στην ηπειρωτική Κίνα είχαν καταγραφεί 79.394 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.838 θάνατοι (δηλαδή θνησιμότητα 3,5%). Τα περισσότερα κρούσματα και οι θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Ουχάν. 
Όμως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όσοι έφεραν μόνο ελαφρά συμπτώματα δεν καταμετρήθηκαν και για αυτό η δική τους εκτίμηση είναι πιο ορθή. 
Η μελέτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ιολόγος του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Γου, επικεντρώθηκε επίσης στη σχέση της ηλικίας του ασθενούς με την πιθανότητα να πεθάνει από τον ιό. 
Έτσι, άνθρωποι άνω των 59 ετών έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν σε σύγκριση με την ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών. Και οι νέοι κάτω των 30 ετών αντιμετωπίζουν κατά 0,6 φορές μικρότερο κίνδυνο από εκείνους της μέσης ηλικίας (30-59 ετών).
Ο κίνδυνος να παρουσιάσουν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα αυξάνεται κατά 4% για κάθε ηλικιακό έτος στην ομάδα των ανθρώπων 30-60 ετών. 
Ο Τζόζεφ Γου είπε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι σημαντικές κυρίως για την Ευρώπη, που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας και για τη χάραξη μιας στρατηγικής δημόσιας υγείας.
epirusblog.gr
5 of 5
Κίνα Κορονοϊός: Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7499020828508820557
Σχόλια
item