Γιάννενα: Επείγουσα ανάγκη για αίμα – Αιμοληψία και στην κεντρική πλατεία Γιάννενα: Επείγουσα ανάγκη για αίμα – Αιμοληψία και στην κεντρική πλατεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επείγουσα ανάγκη για αίμα – Αιμοληψία και στην κεντρική πλατεία

Γιάννενα: Επείγουσα ανάγκη για αίμα – Αιμοληψία και στην κεντρική πλατεία

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αιμοδοσίες της χώρας αλλά και της περιοχής μας, με τα αποθέματα μονάδων αίματος που είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα, να κινδυνεύουν να μηδενιστούν το επόμενο διάστημα εξαιτίας του κορωνoϊού.

Σε συνεργασία της περιφέρειας Ηπείρου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας, δύο κοντέινερ προκειμένου να γίνεται εκεί εθελοντική αιμοδοσία από αύριο Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Η επιλογή αυτή προκρίθηκε από το γεγονός πως οι χώροι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι ήδη επιφορτισμένοι με το μεγάλο βάρος της υποδοχής και αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που παρουσιάζονται, και επιπλέον απαιτείται να αναζητηθούν άλλοι ασφαλείς τρόποι, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα πολύτιμα αποθέματα σε αίμα.
Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεθοδικό τρόπο οι αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία για αίμα, και στην πρόσκληση – έκκληση καλούνται να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες, είτε είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.
Επισημαίνεται πως για όσο διάστημα διαρκέσει η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, καθώς και οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο», υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η περιφέρεια Ηπείρου.

Έκκληση από την «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα»

Η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» απευθύνει έκκληση στους πολίτες των Ιωαννίνων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες όπου η ανάγκη για αίμα γίνεται όλο και πιο μεγάλη.
«Ετούτες τις κρίσιμες ώρες, ας κορυφώσουμε όλοι στην πράξη τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της ατομικής ευθύνης», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ήδη, από αρκετούς φορείς έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να δώσουν αίμα και ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα τα μέλη της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», προκειμένου να στηρίξουν προσωπικά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επείγουσα ανάγκη για αίμα – Αιμοληψία και στην κεντρική πλατεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6189623933073105193
Σχόλια
item