Άρτα: Ο Χρ.Γκόκας, ζητά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα Άρτα: Ο Χρ.Γκόκας, ζητά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ο Χρ.Γκόκας, ζητά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα

Άρτα: Ο Χρ.Γκόκας, ζητά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα μέτρα στήριξης που πρέπει άμεσα να δοθούν στον πρωτογενή τομέα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Επισημαίνουν, τη κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς πολλοί από τους...αγρότες δεν έχουν διαθέσει την παραγωγή του 2019 με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί από αυτή, αλλά ούτε έχουν αποζημιωθεί από περσινές καταστροφές. 

Ο συνδυασμός της οικονομικής αδυναμίας και της ανάγκης για προσωπική προστασία αναγκάζει πολλούς από τους αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους, δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα στη διατροφική επάρκεια της χώρας μας. 

Αναφερόμενοι στους υπόλοιπους κλάδους του πρωτογενούς τομέα όπως η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία, η αλιεία και η ιχθυοκαλλιέργεια, τονίζουν ότι χρειάζονται τη στήριξη της Κυβέρνησης, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες από το πλήγμα που έχει δεχθεί η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας μας. 

Βλέπουμε και εμείς στην Άρτα, τις ακυρώσεις παραγγελιών στα αμνοερίφια, τα προβλήματα ρευστότητας στην κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, αλλά και στην ιχθυοκαλλιέργεια , ένα δυναμικό με εξαγωγικό προσανατολισμό κλάδο, όπου οι πωλήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί. 

Οι παραγωγοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την επιβίωση των ζωικών πληθυσμών και πρέπει λόγω των έκτακτων καταστάσεων να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης, όπως αναφέρεται και στην πρόταση των δέκα κατ’ αρχήν μέτρων για τον πρωτογενή τομέα από το Κίνημα Αλλαγής. 

Υπογραμμίζουν δε, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα που τον έχουμε τόσο ανάγκη και αποτελεί το μοναδικό «φως στο σκοτάδι» για την οικονομία μας. 

Ωστόσο, δεν υπήρξε αναφορά για τον τομέα αυτό στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Τέλος ζητούν να τους δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ο Χρ.Γκόκας, ζητά μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8666077117666130430
Σχόλια
item