Κορωνοϊός: Ακύρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -Επικοινωνία με Μητσοτάκη Κορωνοϊός: Ακύρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -Επικοινωνία με Μητσοτάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ακύρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Κορωνοϊός: Ακύρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Ακύρωσε το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι της στην Αθήνα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεδομένων των εξελίξεων στην Ευρώπη αναφορικά με τον κορωνοϊό και της σύμφωνης γνώμης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισα να αναβάλλω το ταξίδι μου στην Αθήνα αύριο. Θα επικεντρώσω τις προσπάθειές μου στον συντονισμό των προσπαθειών της ΕΕ» έγραψε η Φον Ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.


Ursula von der Leyen✔
@vonderleyen

In view of the evolving situation in Europe related to #COVID19 and in agreement with the Greek PM @kmitsotakis, I have decided to postpone my trip to Athens tomorrow. I will be focusing on launching the EU coordination efforts announced yesterday.

510
11:46 μ.μ. - 11 Μαρ 2020
196 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής, η Πρόεδρος της Κομισιόν επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και να επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Ελαιώνα στις 2 το μεσημέρι.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 3 το απόγευμα, ενώ οι δύο πολιτικοί θα παρέθεταν συνέντευξη τύπου στις 4. Η Πρόεδρος της Κομισιόν σκόπευε να
αποχωρήσει από την Αθήνα στις 5 το απόγευμα. 

Επικοινώνησε ωστόσο τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε πως θα αναβάλει την επίσκεψή της. Αντίθετα, η επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Είμαι στην Αθήνα για να συναντηθώ και να συζητήσω την Πέμπτη με τις ελληνικές αρχές και με όσους συμβάλλουν στην προστασία των ευρωπαϊκών μας συνόρων και των ευρωπαϊκών μας αξιών - των δύο πλευρών του πιο πολύτιμου νομίσματός μας - της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» έγραψε στο twitter η κ. Γιόχανσονepirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Ακύρωσε το ταξίδι της στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -Επικοινωνία με Μητσοτάκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 971608935689559575
Σχόλια
item