Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι

Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι
Μια από τις κλασσικές συνήθειες που κάνετε το βράδυ είναι να τσεκάρετε το ξυπνητήρι στο κινητό μας. Πέφτετε, κοιμάστε και ξυπνάτε. Για την ακρίβεια ξυπνάτε πριν ακούσετε τον συνηθισμένο ήχο.
Κοιτάτε το κινητό και βλέπετε πως ξυπνήσατε μερικά λεπτά νωρίτερα. Το έχετε ξαναπάθει αρκετές φορές και λέτε το κλασσικό «συνήθεια»… και όντως αυτό είναι!
Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς παίζει πιο επιστημονικά!
Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο «κιρκάδιος ρυθμός». Είναι ουσιαστικά ένα 24ωρο εσωτερικό ρολόι που ελέγχεται από ένα μέρος του υποθαλάμου στον εγκέφαλο, που ονομάζεται υπερχιασματικός πυρήνας.
Εάν πηγαίνετε στο κρεβάτι και ξυπνάτε την ίδια ώρα, το σώμα σας έχει συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. 
Ο κύκλος του ύπνου, επίσης, ρυθμίζεται από ορισμένες πρωτεΐνες, τα επίπεδα των οποίων αυξάνονται και μειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Αν ακολουθείτε μια ρουτίνα, το σώμα σας μαθαίνει να αυξάνει τα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών, την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι. Οι πρωτεΐνες θα αρχίσουν να αυξάνονται μία ώρα πριν ξυπνήσετε και ως εκ τούτου σηκώνεστε πριν το ξυπνητήρι.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2979789442346579195
Σχόλια
item