Γιάννενα: Συνεχείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων Γιάννενα: Συνεχείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συνεχείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων

Γιάννενα: Συνεχείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων
Με συνεχείς περιπολίες σε όλους τους δημόσιους χώρους επιχειρεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, να ελέγξει την όσο γίνεται πιο πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού. 
Η εικόνα πάντως στην πόλη των Ιωαννίνων, ειδικά στο κέντρο από τις 11 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν πολύ ανησυχητική, καθώς οι πολίτες που κυκλοφορούσαν ήταν πολλοί περισσότεροι από τις προηγούμενες ημέρες, όπως όμως και εκείνοι που κυκλοφορούσαν με τα αυτοκίνητά τους. 
Και στην πόλη των Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο αστυνομικοί με πεζές ή εποχούμενες περιπολίες θα ενημερώνουν μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων τους πολίτες να αποσύρονται από χώρους συνάθροισης ή να αποφεύγουν το συνωστισμό.
Στο σύνολο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας έχει αποσταλεί σχετική οδηγία από το αρχηγείο και την πολιτική ηγεσία με το οποίο ζητείται η εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων και δράσεων για να αποφεύγονται επίσης φαινόμενα απώλειας περιουσιών.
Ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοϊδης σημειώνει ακόμη ότι «προτεραιότητα αποτελεί η προστασία και ασφάλεια των πολιτών και όχι η γραφειοκρατική διεκπεραίωση. 
Διαχειριζόμαστε μία πρωτόγνωρη κρίση με άγνωστη διάρκεια και απροσδιόριστες επιπτώσεις. Κατά συνέπεια χρειάζονται βέλτιστος σχεδιασμός και δυνάμεων διαρκής έλεγχος και καθημερινός επανασχεδιασμός όταν και στο βαθμό που απαιτείται απαιτείται ψυχραιμία αξιολόγηση πληροφοριών και συνεργασία στη λήψη αποφάσεων. 
Πρέπει να υπάρξει εμφανής αστυνόμευση και περιπολίες της πόλης ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους δρόμους με περιορισμένη κίνηση ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνεχείς περιπολίες για την τήρηση των μέτρων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7667002459623719270
Σχόλια
item