Πρέβεζα: Η αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΠΕΑΙΤ με το δήμαρχο Πρέβεζας Πρέβεζα: Η αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΠΕΑΙΤ με το δήμαρχο Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΠΕΑΙΤ με το δήμαρχο Πρέβεζας

Πρέβεζα: Η αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΠΕΑΙΤ με το δήμαρχο Πρέβεζας
Το θέμα της αξιοποίησης των κλειστών στρατοπέδων της Πρέβεζας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Σε σχετικό δελτίο τύπου η ΕΣΠΕΑΙΤ αναφέρει:
Την Πέμπτη, 27/02/2020, αντιπροσωπεία της ΕΣΠΕΑΙΤ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεμονιά Απόστολο και τον Ταμία κ. Χρήστου Νικόλαο πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πρέβεζας κ. Γεωργάκο Νικόλαο..
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων, πάντα προς όφελος όμως του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα από την πόλη της Πρέβεζας ο αρμόδιος Υπουργός. 
Οι ανενεργοί στρατιωτικοί χώροι που υπάρχουν στην Πρέβεζα είναι αρκετοί ώστε να αξιοποιηθούν τόσο προς όφελος των εν’ ενεργεία και εν’ αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, .όσο και προς όφελος γενικά της τοπικής κοινωνίας με την εκτέλεση έργων ανάπτυξης και ουσίας.
Η Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και προτεραιότητα - απαίτηση των συναδέλφων είναι η δημιουργία Λέσχης Ενόπλων Δυνάμεων και η ανακατασκευή υφιστάμενων κτιρίων με στόχο την δημιουργία Οικημάτων στέγασης και δωματίων παραθερισμού για τα στελέχη και τις οικογένειές τους. Παράλληλα επισημάναμε τα οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική αγορά από την μόνιμη διαμονή ή τον παραθερισμό πολλών συναδέλφων στην πόλη της Πρέβεζας.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος αφουγκράστηκε τις προτάσεις μας με θετική διάθεση και δήλωσε ότι θα η τελική πρόταση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των στρατιωτικών χώρων θα λαμβάνει υπ’ όψιν και τις ανάγκες των στελεχών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις με στόχο το κοινό συμφέρον.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η αξιοποίηση των κλειστών στρατοπέδων στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΣΠΕΑΙΤ με το δήμαρχο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4846751887749698509
Σχόλια
item