Ο Κώδικας των Μάγια και οι μυστηριώδεις προβλέψεις τους

Ο Κώδικας των Μάγια και οι μυστηριώδεις προβλέψεις τους
Μεξικανοί επιστήμονες και ιστορικοί επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα και την αρχαιότητα του κώδικα των Μάγια που χρονολογείται πριν από περίπου χίλια χρόνια και αντιπροσωπεύει το παλαιότερο προϊσπανικό κείμενο.
“Ο Κώδικας των Μάγιας του Μεξικού είναι αυθεντικός και μπορεί να υπερηφανεύεται για το παλαιότερο ευαίσθητο χειρόγραφο στην αμερικανική ήπειρο”, δήλωσε ο ανθρωπολόγος Diego Prieto Hernandez, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) του Μεξικού, σε συνέντευξη Τύπου .
Σύμφωνα με μελέτες, ο Codex Maya, προηγουμένως γνωστός ως Grolier, σε μια εξέταση ραδιενεργού άνθρακα έχει υπολογιστεί ότι η ηλικία του χρονολογείται από το διάστημα μεταξύ 1021 και 1154 μ.Χ. Όλα αυτά το καθιστούν τον παλαιότερο γνωστό προϊσπανικό κώδικα.
Η αυθεντικότητα του κώδικα είχε αμφισβητηθεί για δύο λόγους: ότι είχε βρεθεί μετά από λεηλασία, έτσι δεν υπήρχαν αρχαιολογικά έγγραφα του αρχικού του πλαισίου και ότι το ύφος του διαφέρει από άλλους γνωστούς Μάγια κώδικες των οποίων η αυθεντικότητα ήταν αποδεδειγμένη. 
Με αυτόν τον τρόπο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM), Cinvestav Querétaro και το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο ανέλαβε καθήκον να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του κειμένου.
Τα 10 φύλλα του κώδικα – τα οποία μετρούν, κατά μέσο όρο, 12,5 εκατοστά σε μήκος, πρέπει να ανήκαν σε ένα σύνολο τουλάχιστον 20 φύλλων. Αυτοί οι κώδικες υποστηρίζονται από τρία στρώματα αγαπημένου φλοιού χαρτιού.
Η μελέτη που διεξήγαγε η ανθρωπολόγος και φυσικός Δρ. Josefina Bautista του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπινων μορφών του Κώδικα ανήκουν στο πρώιμο μετακλασικό στυλ Μάγιας-Τολτσέτ και δεν έχουν συγγένεια για τον πρόσφατο φυσιοκρατικό κλασικό Μάγια που παρατηρείται, για παράδειγμα, στον κώδικα της Δρέσδης, με τον οποίο συγκρίθηκε.
“Αυτό είναι, κατανοητό, δεδομένου ότι όταν γράφτηκε ο κώδικας Maya, ήταν μια περίοδος κρίσης στη Μεσοαμερική που προκλήθηκε από την πτώση του Teotihuacan προς το 650 μετά την εποχή μας, που προκλήθηκε από μικρές ομάδες.
Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι το περιεχόμενο του κώδικα των Μάγιας αποτελείται από ένα ημερολόγιο μαντείας για τον κύκλο της Αφροδίτης, ένα θέμα που σχετίζεται με την περίοδο των καλών συγκομιδών και την πρόβλεψη του καιρού, κάτι που ήταν θεμελιώδους σημασίας για τους αρχαίους, σε περιόδους έλλειψης.

Ο Κώδικας της Δρέσδης και οι Λόρδοι των Αστέρων

Ένας από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς κώδικες από τις εποχές των Μάγια είναι ο κώδικας της Δρέσδης. 
Έχοντας ξεφύγει από το κίνημα με την ίδια πόλη που ήταν ο πρωταγωνιστής, βομβαρδίστηκε το 1945, αυτός ο κώδικας, που σώζεται εδώ και χρόνια στη βιβλιοθήκη, γράφτηκε στην αρχαία γλώσσα των Μάγια και περιέχει στις λίγες σελίδες άθικτες περίπου εβδομήντα σημαντικές σημειώσεις.
Οι κύκλοι της Αφροδίτης και οι εκλείψεις του Ήλιου και της Σελήνης.
Η ακρίβεια των σχολιασμών που περιέχονται σε ό, τι παραμένει από τον αρχικό κώδικα της Δρέσδης είναι εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι αναφερόμενες προβλέψεις αφορούν αστρονομικά γεγονότα που είναι πολύ μακρινά στον χρόνο και στον τόπο. 
Το κείμενο μιλά για την ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου 1991, στην επικράτεια του Μεξικού. Υπάρχει μια εικόνα που αντιπροσωπεύει το θάνατο, που κάθεται σε θρόνο οστών, που συμβολίζει την εποχή που τελειώνει. 
Αυτή η εικόνα, μαζί με την έκλειψη για την οποία μιλούν, αντιπροσωπεύει για τους Μάγιας μια στιγμή μετάβασης, στην οποία λαμβάνει χώρα η μετάβαση στη νέα εποχή και το «τέλος των ιπποτών των Ιάγκουαρ» και μιλά για την επόμενη συνάντηση με τους «Λόρδους των Αστεριών».
Οι Μάγια μίλησαν για μια νέα χρυσή εποχή, η οποία θα γεννηθεί στην τέφρα του προηγούμενου. 
Αυτό θα γίνει μάρτυρας, κατά τα επόμενα χρόνια, από τους διάσημους κύκλους των καλλιεργειών, οι οποίοι θα εμφανιστούν όχι μόνο στη νότια Αγγλία, όπως πιστεύεται συνήθως, αλλά και σε πολλές άλλες καλλιέργειες δημητριακών στη Βολιβία, τον Καναδά, το Περού,
Ο κύκλος καλλιέργειας των Maya
Εμφανίστηκε το 1996 στο West Kennet του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο σχηματισμός αντιπροσωπεύει το κέντρο του Γαλαξία που οι Μάγια περιγράφουν την Κοσμική Πεταλούδα, από την οποία προέρχεται η ζωή. Η κοσμική πεταλούδα θα είναι η μαύρη τρύπα που ονομάζεται Τοξότης Α.
Για πολλούς μελετητές, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η τελευταία σελίδα του κώδικα, όπου μπορείτε να δείτε το νερό που κατακλύζει τα πάντα. Βγαίνοντας από τα ηφαίστεια, τον Ήλιο και τη Σελήνη, δημιουργεί σκοτάδι γύρω από τον εαυτό του, όπου πριν υπήρχε φως.
Από αυτό που προκύπτει, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς, ερμηνεύοντας αυτό το τελευταίο μέρος, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε μια πλημμύρα, όπως συνέβη στην περίπτωση της υποτιθέμενης εξαφάνισης της Ατλαντίδας. 
Άλλες καταστροφικές προβλέψεις στο τέλος του έτους είναι η τήξη των παγετώνων και, σύμφωνα με πιο πρόσφατες πηγές, ένα είδος προφητείας νερού που συνδέεται με πρόσφατες μελέτες που έγιναν στο CERN στη Γενεύη.
Ωστόσο, οι Μάγια δεν μιλούσαν για το τέλος του κόσμου, αλλά μόνο για το τέλος ενός κόσμου, ή μάλλον, το τέλος μιας εποχής, και την αρχή της χρυσής εποχής.
Δείτε και ένα βίντεο σχετικό με την αυθεντικότητα του Κώδικα των Μάγιας:
Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
diadrastika.com
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Κώδικας των Μάγια και οι μυστηριώδεις προβλέψεις τους
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 5961261267883462466
item