Εχετε νεύρα; Το τρικ που θα σας βοηθήσει να τα «βγάλετε» πέρα

Εχετε νεύρα; Το τρικ που θα σας βοηθήσει να τα «βγάλετε» πέρα
Υπάρχουν στιγμές που απλά δεν μπορεί να συγκρατηθείτε…
Θέλετε να ουρλιάξετε, να κλάψετε, να σπάσετε ό,τι έχετε μπροστά σας. Τα οποιαδήποτε συναισθήματα έχετε σας σάς ξεχειλίζουν και είστε έτοιμοι να καταρρεύσετε.
Οταν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση δεν σας αρέσει καθόλου ο εαυτό σας. Η επιστήμη, λοιπόν, ήρθε να σας βοηθήσει και να σας δείξει τον τρόπο να συγκρατείστε.
Οχι δεν έχει σχέση με μέτρημα μέχρι το 10, ούτε σας συνιστά να κάνετε μια βόλτα να ηρεμήσετε. Μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science υποστηρίζει πως υπάρχει ένα γλωσσικό τέχνασμα που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα έντονα συναισθήματα πριν σας κυριεύσουν.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Αριάνα Ορβελ, χρησιμοποιώντας τη λέξη «εσύ» αντί του «εγώ» για να περιγράψετε τις συναισθηματικές σας εμπειρίες, μπορείτε να αποστασιοποιηθείτε και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.
«Οταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το “εσύ” για να δημιουργήσουν απόσταση από τις αρνητικές εμπειρίες, έχουν τη δυνατότητα να εξομαλύνουν την κατάσταση», αναφέρει.
Η μελέτη αναφέρει πως η δυνατότητα να αλλάξετε την προοπτική έκφρασης μπορεί να δημιουργήσει ευρύτερες έννοιες από τα προσωπικά γεγονότα.
epirusblog.gr
5 of 5
Εχετε νεύρα; Το τρικ που θα σας βοηθήσει να τα «βγάλετε» πέρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8593146567900224673
item