Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές
«Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα», είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Υπ. Παιδείας, πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δη των παιδιών και κυρίως να μην χαθεί η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε ότι αφορά τις εναλλακτικές για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπ. Παιδείας είπε ότι οι βασικές επιλογές είναι:
  • Η επέκταση του σχολικού έτους
  • Η μείωση της ύλης
  • Η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων
«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’  Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, η Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δείτε το βίντεο:


epirusblog.gr
5 of 5
Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5431462145997638073
Σχόλια
item