Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για το πακέτο νομισματικής πολιτικής Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για το πακέτο νομισματικής πολιτικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για το πακέτο νομισματικής πολιτικής

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για το πακέτο νομισματικής πολιτικής

Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,για τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, συζητήθηκε το πακέτο νομισματικής πολιτικής και οι αλλαγές στα θεσμικά μέτρα εποπτείας που ανακοίνωσε χτες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα επωφεληθεί η ελληνική οικονομία από αυτά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του διοικητή της ΤτΕ με τους τραπεζίτες για την κατάσταση με βάση τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Να σημειωθεί πως χθες στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε νεα σύσκεψη με το οικονομικο επιτελείο και τους εκπροσώπους  των τραπεζών.

Οι διεργασίες και οι συσκέψεις είναι συνεχείς καθώς ο κίνδυνος μιας μεγάλης απώλειας από το ΑΕΠ για το 2020 αλλά και η οικονομική καταστροφή που μπορεί να υποστούν χιλιάδες επιχειρήσεις, προκαλεί τρόμο ανάλογο με αυτόν που αφορά στον κορωνοϊό.

epirusblog.gr
5 of 5
Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για το πακέτο νομισματικής πολιτικής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3782813395079920180
Σχόλια
item