Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Σε δελτίο τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας αναφέρει:
Όχι στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου
Όχι στην ενιαία πολιτική ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ- ΕΕ, που βάζει την λογική του κόστους-όφελους, πάνω από τις ανάγκες του λαού και των υγειονομικών.


Ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν.Πρέβεζας, μαζί με εκπροσώπους σωματείων της περιοχής (σωματείο ΟΤΑ, Ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ, συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ιδιωτικών υπαλλήλων γεωπόνων, εμπορικός σύλλογος Πρέβεζας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, αιρετοί σε περιφέρεια και δήμο) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10/03/2020 στην διοίκηση του νοσοκομείου.


Απαίτησαν την θωράκιση του νοσοκομείου, εν΄ όψει και της ανάγκης αποτελεσματικής αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωναϊού, με έκτακτη χρηματοδότηση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει η διαρκής μετακίνηση ιατρικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία για κάλυψη τακτικών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι, εξέθεσαν την τεκμηριωμένη αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προχωρά βαθύτερα στην επιχειρηματική λογική του κόστους -οφέλους στην λειτουργία των νοσοκομείων. 

Αυτή η πολιτική εκπορεύεται από την στρατηγική Της ΕΕ για την υγεία και ταυτίζεται με την πολιτική που ακολουθείται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, στην οποία έπρεπε πρώτα να φτάσουν τα 5.000 κρούσματα και τους 350 νεκρούς, για να εγκριθεί έκτακτη χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις και άνοιγμα νέων κρεβατιών Μ.Ε.Θ., για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωναϊού.

Αναδείχθηκε η ανεπάρκεια αναλώσιμων υγειονομικών υλικών όπως οι μάσκες προστασίας και πως αυτό συνδέεται με τις πολύ υψηλές τιμές κερδοσκοπίας που θέτουν χωρίς κρατικό περιορισμό, οι επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας. 


Από την συζήτηση αποκαλύφθηκε η επικίνδυνη διαχρονική πολιτική, απουσίας εθνικής βιομηχανίας φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, καθώς και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης υγείας του λαού, είτε τακτικής είτε έκτακτης.

Για τις μετακινήσεις των καρδιολόγων για την κάλυψη χρόνιων και υπαρκτών προβλημάτων του νοσοκομείου Λευκάδας, υπεύθυνες είναι, όπως αποδείχτηκε, οι κυβερνήσεις της ΝΔ που το 2012 συρρίκνωσαν τους οργανισμούς των νοσοκομείων και του ΣΥΡΙΖΑ που τους διατήρησαν συρρικνωμένους. 

Συγκεκριμένα τόσο για την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Πρέβεζας όσο και του Γ.Ν.Λευκάδας, προβλέπονται μόνο 3 οργανικές θέσεις για κάθε κλινική, αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν φτάνει για να διασφαλίσει στοιχειωδώς την λειτουργία των κλινικών. Ίδια εικόνα επικρατεί πάνω κάτω σε πολλά άλλα τμήματα. .

Επίσης εκτεταμένη αναφορά έγινε και για τα σοβαρά προβλήματα κτιριακής υποδομής και αναδείχθηκε η ανάγκη, για ανέγερση νέου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην περιοχή μας.


Αποκαλύφθηκε περίτρανα, ότι οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας και της Λευκάδας έχουν κοινό αντίπαλο την πολιτική επέκτασης της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που υποβαθμίζει και τα δύο νοσοκομεία και καταπατά θεμελιωμένα από δεκαετίες δικαιώματα των εργαζομένων. 


Τέλος οι εργαζόμενοι τόνισαν, ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν αταλάντευτα για:
•Να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου με τις συνεχόμενες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού
•Άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την θωράκιση του από την επερχόμενη επιδημία του νέου κορωναϊού.
•Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων του νοσοκομείου. Όλοι καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και έχουν αποκτήσει ανεκτίμητη εμπειρία.
•Άμεση στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση χρόνιων και έκτακτων αναγκών.
•Εξασφάλιση επάρκειας υλικών και μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Τετάρτη 11/03/2020
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παράσταση διαμαρτυρίας στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8648463086716862447
item