Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση το τελικό σχέδιο για αντιμετώπιση του κινδύνου από ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Στηρίζεται στην καλή πίστη, θέτει όμως κριτήρια αξιοπιστίας και χρηστών συναλλακτικών ηθών.

Η τελική λύση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, κινείται σε δύο άξονες:

- θα δίνει "τράτο" στο εκδότη 60-70 μέρες (έως τέλος Μαΐου με τα σημερινά δεδομένα) για να βρει τρόπο να καλύψει την επιταγή, εφόσον το ταμειακό πρόβλημα προέκυψε εκτάκτως λόγω της ανωμαλίας που προκαλεί στην αγορά η επιδημίου του κορωνοϊού.

- για τον κομιστή της επιταγής, οι τράπεζες θα κληθούν να καλύψουν το τυχόν ακάλυπτο ποσόν, με κριτήριο όμως το τραπεζικό και συναλλακτικό προφίλ (αξιόχρεο) του εκδότη της επιταγής.

Στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το ακριβές πλαίσιο και τους όρους υπό τους οποίους οι τράπεζες θα χορηγούν την κάλυψη σε ιδιώτες κομιστές και εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών χωρίς αντίκρυσμα. 


Η ίδια απόφαση που θα θέτει τα χρονικά και χρηματικά όρια, θα προβλέπει και δυνατότητα αναπροσαρμογής ή επέκτασης ισχύος της, εφόσον αυτό απαιτείται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος στην Οικονομία.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 254178770511386447
Σχόλια
item