Ήγουμενίτσα: Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας Ήγουμενίτσα: Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας

Ήγουμενίτσα: Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη διαμόρφωση της εισόδου της  πόλης Ηγουμενίτσας, μέσω της οποίας θα συνδεθεί το λιμάνι Ηγουμενίτσας με το Τελωνείο Μαυροματίου.

Κατασκευάζεται εκ νέου τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (δευτερεύον εθνικό δίκτυο), αφού αποξηλώθηκε η υπάρχουσα οδός. 
Θα είναι άξονας διπλής κατεύθυνσης, με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και παράπλευρους δρόμους. Έχει συνολικό μήκος 1.722,93 μ.
Το ρυμοτομικό σχέδιο προβλέπει εύρος περίπου από 30 έως και 35.00 μ. 
Η λειτουργία της οδού περιλαμβάνει εισόδους – εξόδους σε ενδιάμεσα σημεία (κόμβοι Ν. Σελεύκειας, Εργατικών κατοικιών, Εθνικής Αντίστασης και Ντάσιου) και εξόδους, σε επίσης άλλα σημεία, που ρυθμίζονται με δεξιόστροφες κινήσεις. 
Δημιουργούνται το δίκτυο απορροής ομβρίων και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα (τοιχία αντιστήριξης, γέφυρες κ.λπ.).
Η λειτουργική ταχύτητα της οδού υπολογίζεται στα 80 χλμ./ώρα, όμως καθορίζεται από το όριο ταχύτητας των 50 χλμ./ώρα ως αστική αρτηρία. 
Τα γεωμετρικά στοιχεία της οδού μελετηθήκαν, με βάση τη V85 και εύρος ταχύτητας μεταξύ 80 – 140 χλμ./ώρα, ώστε οι επικλίσεις της οδού και τα επιμέρους στοιχεία των καμπυλών, να ανταποκρίνονται σε κρίσιμες καταστάσεις.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 11,6εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9,35εκατ.ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αναμένεται τα έργα να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2021.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7056226644393737499
Σχόλια
item