Κορωνοϊός -Γιατρός στην Γερμανία εξομολογείται: «Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι» Κορωνοϊός -Γιατρός στην Γερμανία εξομολογείται: «Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός -Γιατρός στην Γερμανία εξομολογείται: «Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι»

Κορωνοϊός -Γιατρός στην Γερμανία εξομολογείται: «Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι»

Μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν γιατρό στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου της Γερμανίας, και στην οποία αναφέρει πως ήταν τελείως «απροετοίμαστοι» για τον κορωνοϊό, έγινε viral.

Ο Φαλκ Στίρκατ, ένας γιατρών των επειγόντων περιστατικών από την πόλη Έρλανγκεν, ανέφερε στην επιστολή του στο Facebook, πως «δεν ήμασταν, σε καμία περίπτωση προετοιμασμένοι για την τρέχουσα κατάσταση». 

Και πρόσθεσε: «Μας στέλνουν σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει κορωνοϊό προκειμένου να πάρουμε δείγματα από αυτούς. Αλλά δεν είμαστε εφοδιασμένοι με τον σωστό προστατευτικό ρουχισμό. Μου είπαν να πάω στους ασθενείς χωρίς να έχω κάποιου είδους προστασία».

Μέχρι και μάσκα κατάδυσης επιστρατεύθηκε για την προστασία από τον κορωνοϊό
Και τόνισε: «Ένας συνάδερφός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια μάσκα κατάδυσης που έφερε από το σπίτι του για να προστατευτεί τόσο αυτή όσο και άλλοι από τον κορωνοϊό».

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του πως οι Αρχές δεν έχουν κατανοήσει την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης, κι άλλοι άνθρωποι αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στο να βρουν σε ποιον πρέπει να στραφούν εάν υποπτευθούν πως αυτοί ή τα παιδιά τους μπορεί να νοσούν από κορωνοϊό.

Οι πολίτες της Γερμανίας δεν ξέρουν σε ποιον να απευθυνθούν

Μια γυναίκα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild, πως πέρασε 4,5 ώρες στο τηλέφωνο προσπαθώντας να βρει κάποιον να την βοηθήσει και στο τέλος κατέληξε να της πουν πως είναι καλύτερα να μείνει στο σπίτι. 

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία σημείωσε μια ραγδαία αύξηση, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο άλλοι 31 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, με τον αριθμό να φτάνει τους 188 στο σύνολο.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός -Γιατρός στην Γερμανία εξομολογείται: «Είμαστε τελείως απροετοίμαστοι»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 239658520719112017
Σχόλια
item