Γιάννενα: Βρέθηκε ο τρόπος της επιδότησης του εισιτηρίου των φοιτητών Γιάννενα: Βρέθηκε ο τρόπος της επιδότησης του εισιτηρίου των φοιτητών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βρέθηκε ο τρόπος της επιδότησης του εισιτηρίου των φοιτητών

Γιάννενα: Βρέθηκε ο τρόπος της επιδότησης του εισιτηρίου των φοιτητών

Τη δαπάνη για την έκδοση μηνιαίας κάρτας με μειωμένη τιμή για όσους φοιτητές διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μετακινούνται με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, επωμίζεται ο δήμος Ιωαννιτών, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη μείωση του κόστους μετακίνησής τους προς και από την πανεπιστημιούπολη.

Όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμος θα επιδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 80.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το κόστος των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών να μειωθεί στα 25 ευρώ αντί των 35 που ίσχυε μέχρι τώρα, για το διάστημα από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020. 

Το κόστος της έκδοσης των μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής για τον μήνα Σεπτέμβριο θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ, το οποίο από την πλευρά του συνδράμει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο κατάλογος των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι, έχει σταλεί ήδη από τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου στον δήμο, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έκδοση των καρτών.

«Η δημοτική μας αρχή είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στους φοιτητές και τα αιτήματά τους, όπως τα είχαν εκθέσει στο δημοτικό συμβούλιο. 

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι το κόστος διαμονής για όσους έχουν έρθει από άλλες περιοχές, είναι σημαντικό για τις οικογένειές τους, ειδικά μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει ακόμη η χώρα. 

Με τα μέσα που διαθέτουμε και στα περιθώρια που μας επιτρέπει η νομοθεσία, συμβάλλουμε ώστε το κόστος αυτό να μειωθεί. Με την ίδια συνέπεια εξετάζουμε και τα αιτήματα των συμπολιτών μας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας.

Λεφτά υπήρχαν

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κονδύλι των 80.000 ευρώ υπήρχε εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό από την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο είχε προκύψει αδυναμία διάθεσής του, καθώς αρχικά η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να ενισχύσει το πανεπιστήμιο με το ποσό και αυτό να αποφασίσει το πώς θα επιτευχθεί η ελάφρυνση των φοιτητών.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν δυνατόν, καθώς προέκυψε νομικό ζήτημα, καθώς εκ του νόμου απαγορεύεται η επιχορήγηση του πανεπιστημίου από τον δήμο, καθώς πρόκειται για δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Μετά από συνεργασία του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανου Μουστακλή, βρέθηκε τελικά ο τρόπος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βρέθηκε ο τρόπος της επιδότησης του εισιτηρίου των φοιτητών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2143828465241284300
Σχόλια
item