Πέτσας: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα-Σκοπός είναι να περιορίσουμε την διασπορά Πέτσας: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα-Σκοπός είναι να περιορίσουμε την διασπορά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέτσας: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα-Σκοπός είναι να περιορίσουμε την διασπορά

Πέτσας: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα-Σκοπός είναι να περιορίσουμε την διασπορά

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι όλοι μας. Αυτή την ώρα έχει σημασία όπως λένε οι εισηγήσεις των ειδικών να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», επανέλαβε με νέες δηλώσεις του ο Στέλιος Πέτσας.

«Να επεκτείνουμε την καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων σε βάθος χρόνου, ώστε το Σύστημα Υγείας να μπορέσει να διαχειριστεί όλα τα περιστατικά, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες, και να μην έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία», είπε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της δικής του οικογένειας:

«Εμείς είχαμε το θέμα της συζύγου μου, που ήταν θετική στον κορωνοϊό. Ευτυχώς το σπίτι επιτρέπει να απομονωθεί σε έναν χώρο και στον άλλο χώρο να είμαι εγώ με τα παιδιά. Είναι καλά στην υγεία της. 

Από την Παρασκευή έχει πάψει να έχει δέκατα και σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών αν συνεχίσει έτσι μία, δύο ακόμη μέρες θα θεωρήσουμε ότι αυτή η περιπέτεια έχει μείνει οριστικά πίσω. 

Απλώς θα περιμένουμε κάποιες μέρες ακόμη -σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών- για να μην μπορεί να μεταδίδεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών».

Μιλώντας στην ΕΤ1 ο κ. Πέτσας είπε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο για να μπει τέλος στο θέμα που υπάρχει με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, αλλά δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα και επομένως πρέπει να πάρουμε μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Αναμένουμε σήμερα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. 

Αλλά νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές σε όλους: Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Υπάρχει αρκετή ωριμότητα -απ’ ό,τι έχω δει από τις τελευταίες ανακοινώσεις και από την Ιερά Σύνοδο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από μεμονωμένους Μητροπολίτες- ώστε να οδηγηθούμε σε μία φυσιολογική αυτορρύθμιση της Εκκλησίας».

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ληφθούν και άλλα. «Κάθε μέρα αξιολογείται η κατάσταση. Σκοπός είναι να προλάβουμε. Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και πολλές φορές νωρίτερα απ’ ό,τι θα χρειαστεί, γιατί είναι καθοριστικό να προλάβουμε τη διασπορά στην αρχή», επανέλαβε.

Ενίσχυση ρευστότητας-Προστασία θέσεων απασχόλησης

Για την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup,ενημέρωσε:

«Εμείς ζητάτε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι, όλα τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και έχουν δημοσιονομικό κόστος, να εξαιρεθούν από τους συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν επιβληθεί στα κράτη-μέλη, είτε αυτό είναι ένα πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας, όπως στην Ελλάδα, είτε είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις άλλες χώρες. 

Το δεύτερο είναι -επειδή η οικονομική διαταραχή θα είναι μεγάλη και το Α.Ε.Π. θα έχει μία σημαντική μείωση το δεύτερο τρίμηνο ή και από την αρχή του πρώτου τριμήνου του 2020- να υπάρξει μία μείωση των στόχων. 

Νομίζω και τα δύο θα αποφασιστούν, στο γενικό τους πλαίσιο, σήμερα στο Eurogroup, ώστε από αύριο να είμαστε σε θέση να εξειδικεύσουμε τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι ενίσχυση ρευστότητας και το άλλο είναι η προστασία των θέσεων απασχόλησης».


epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Θα πάρουμε και άλλα μέτρα-Σκοπός είναι να περιορίσουμε την διασπορά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8093058672832381943
Σχόλια
item