Πρέβεζα: Δήλωση του Προέδρου ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας, κ.Παππά για την αστική τακτική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο του Ακτίου Πρέβεζα: Δήλωση του Προέδρου ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας, κ.Παππά για την αστική τακτική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο του Ακτίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Δήλωση του Προέδρου ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας, κ.Παππά για την αστική τακτική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο του Ακτίου


Αποτέλεσμα εικόνας για Προέδρος ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας
Εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες το ΦΕΚ του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων κτλ), το οποίο στο Άρθρο 34 προβλέπει την "Σύνδεση Αεροδρομίου Ακτίου με αστική τακτική συγκοινωνία με την πόλη της Πρέβεζας"

"Η τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση του αεροδρομίου Ακτίου με την πόλη της Πρέβεζας, δύναται να πραγματοποιείται και με αστική τακτική λεωφορειακή γραμμή που εκτελείται από την ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας Α.Ε. 


Με κοινές αποφάσεις των οικείων Περιφερειαρχών Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου καθορίζονται τα δρομολόγια, τα κόμιστρα και η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 2963/2001 (Α' 268)"

Έτσι, ρωτήσαμε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας, κ.Κων/νο Παππά ο οποίος για το σχετικό ζήτημα ανέφερε τα εξής:

"Έπειτα από συζήτηση του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας, πήραμε την απόφαση να κάνουμε μια προσπάθεια να συνδέσουμε το αεροδρόμιο του Ακτίου με την πόλη της Πρέβεζας (και αντίστροφα) με αστική τακτική συγκοινωνία. 

Προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,  όπου τον περασμένο μήνα το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, και οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την αστική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με την Πρέβεζα. 

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση - ως Πρόεδρος και εκπροσωπώντας το Δ.Σ. - να σας αναφέρω, ότι έπειτα από συνεννόηση μεταξύ των δυο Περιφερειαρχών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, εντός των ημερών θα ανακοινώσουμε και τα δρομολόγια". 

Όσον αφορά τα οφέλη που απορρέουν από αυτή την αστική σύνδεση, ο κ.Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Για το υπάρχον προσωπικό που εργάζεται στο αεροδρόμιο θα εκδοθούν ειδικές κάρτες με πολύ μειωμένο το κόστος μεταφοράς, για τους ταξιδιώτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στην πόλη της Πρέβεζας, στους αρχαιολογικούς χώρους, στην παραλία, στην Μαρίνα, και γενικά όπου αλλού υπάρχει τουριστικός προορισμός του Νομού με αφετηρία την Πρέβεζα η οποία θα είναι αφετηρία για άλλους προορισμούς, Πάργα, Αμμουδιά κτλ". 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πρέβεζας εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε η απόφαση που έλαβε αρχικά το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Πρέβεζας, να φτάσει τελικώς στην έγκριση του νομοσχεδίου και εν τέλει στην έκδοση ΦΕΚ.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Δήλωση του Προέδρου ΚΤΕΛ Ν.Πρέβεζας, κ.Παππά για την αστική τακτική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο του Ακτίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1194187497935383811
Σχόλια
item