Κορωνοϊός: Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Μητσοτάκη και δωρίζουν τον μισό μισθό τους

Κορωνοϊός: Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Μητσοτάκη και δωρίζουν τον μισό μισθό τους

Άμεση είναι αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τα μέλη της κυβέρνησης, του βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ για εθελοντική καταβολή της αποζημίωσής τους (50% +50% για τους 2 επόμενους μήνες) προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ηδη, δεκάδες στελέχη της πλειοψηφίας έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα καταβάλλουν άμεσα το ποσό δηλώνοντας παρόντες στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης ενώ πηγές απο το επιτελείο της του κυβερνητικού κόμματος αναφέρουν στο protothema.gr πως το σύνολο των βουλευτών θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού.

Συνολικά, στην πρωτοβουλία μετέχουν οι 158 βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ, οι 7 ευρωβουλευτές και τα 20 εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της συνεισφοράς για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε περίπου 4.000 – 4.500 ευρώ και αφορά το ήμιση της αποζημίωσης για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Το ποσό θα καταβάλλεται απο τους ίδιους τους βουλευτές σε ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ). Πρόκειται για οργανισμό που εποπτεύεται απο το υπουργείο Υγείας και τα χρήματα θα διατεθούν για αφορά υγειονομικού υλικού αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πηγές της ΝΔ απαντώντας στην -μάλλον αμήχανη - αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να παρατηρήσει ότι η συμμετοχή των βουλευτών πρέπει να είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική σχολιάζουν “σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. 


Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα”.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει λάβει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ηδη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση της κλήσης του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος σε ανάρτησή του επισήμανε πως: “Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ηγεσία δια του παραδείγματος, αλληλεγγύη και διαφάνεια.

Για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το κάλεσμα του Kyriakos Mitsotakis καλό είναι να γνωρίζουν ότι στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ) έχει δημιουργηθεί λογαριασμός υπέρ της αγοράς μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του Covid 19. 

Ο αριθμός λογαριασμού είναι GR 5 4017 2009 0005 0090 9932 1674 (Τράπεζα Πειραιώς) και εποπτεύεται από επιτροπή διαχειριστικού ελέγχου».

Ο κ. Σκέρτσος ανάρτησε και το αποδεικτικό της κατάθεσης ύψους 3.265 ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του τονίζει: “Αποφάσεις και δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης! Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε κι αυτή την κρίση!”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνει: “Απολύτως σωστή η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεισφορά όλων μας στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας. Ολοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό”.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς γράφει: “σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι αυτονόητη υποχρέωση να συνδράμουμε στον κοινό αγώνα!”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει: “Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Επικροτώ την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού @kmitsotakis και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμά του”

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάθεση των χρημάτων έχει προχωρήσει ήδη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης δείχνοντας τον δρόμο και προς τους υπόλοιπους βουλευτές. «Οφείλω να υπογραμμίσω την προθυμία με την οποία οι συνάδελφοί μου της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Όταν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να μοιραστούμε το βάρος της κρίσης το εννοούμε. Οι Βουλευτές το πιστεύουμε, το νιώθουμε και το κάνουμε» τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

Επιπροσθέτως μεταξύ των βουλευτών που ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν εμπράκτως στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι και οι:

Θάνος Πλεύρης: “Ως βουλευτης της @neademokratia ανταποκρίνομαι, χωρίς να χρειάζεται να υποχρεωθώ, στην προσκληση του @kmitsotakis για το 50% της αποζημίωσης μου.Στον @syriza_gr ξέρουν οτι μονο υποχρεωτικά θα ανταποκριθούν οι βουλευτές του κ αυτο προτείνουν τελευταίοι κ καταϊδρωμένοι. Υποκριτες!”.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης: Ευθύνη μας @kmitsotakis να στηρίξουμε σήμερα την συλλογική ευημερία της επόμενης ημέρας. Υποχρέωσή μας @PrimeministerGR να συμμετέχουμε στο κόστος των συνεπειών της πανδημίας

Ο Ανδρέας Πάτσης: “ανταποκρίνομαι στην πρόκληση του ΠΘ μας για την καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης σε ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του ιού, ως ελάχιστη συνεισφορά στον συνάνθρωπό μας”

Μάξιμος Χαρακόπουλος “Αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 


Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι βουλευτές να καταθέσουμε το ήμιση της βουλευτικής αποζημίωσης δύο μηνών στον ειδικό λογαριασμό συνιστά στάση συντεταγμένης ευθύνης. Χωρίς επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε για την επιτυχή έκβαση αυτού του ιδιότυπου πολέμου. 

Εως, σήμερα η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού. Ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων και κυρίως “μένοντας σπίτι” θα μπορέσουμε υγιείς να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα της ζωής μας”.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση προχώρησε και ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Επίσης απο την ευρωβουλή ήδη η Μαρία Σπυράκη δηλώνει: “Κάνουμε το ελάχιστο μετά το προσκλητήριο του @PrimeministerGR. Πράξη ευθύνης και ουσιαστικής αλληλεγγύης” και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης: “Επικροτώ την πρωτοβουλία του @PrimeministerGR και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμά του.Ολοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία”.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναδημοσιεύοντας την σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού έγραψε “Στήριξη και αλληλεγγύη στην πράξη, η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης “η απόφαση του @PrimeministerGR να καταθέσουμε το 50% του μισθού μας για τους επόμενους δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για τον #COVIDー19 είναι μία πράξη ευθύνης απέναντι στη μάχη που δίνει η χώρα και όλοι οι Έλληνες κατά του #κορονοϊού”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι για τους επόμενους δύο μήνες προσφέρει το 50% της αποζημίωσής του για την στήριξη των νοσοκομείων Θεσσαλίας: “Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έγραψε: “είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Η πράξη αυτή είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική».

Σε αυτούς που ήδη έσπευσαν να καταθέσουν το ποσό ανήκει και η κυρία Ζωή Ράπτη που δήλωσε: “Προ ολίγου κατέθεσα, προκειμένου να στηρίξω και εγώ με τις δυνάμεις μου τη μάχη της πατρίδας μας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το 50% της βουλευτικής μου αποζημίωσης στον ειδικό λογαριασμό για τον covid-19. 


Θερμά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτήν την προτροπή του προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς της Κυβέρνησης! #menoumespiti #menoume_spiti #μένουμεσπίτι”

Ο Γιάννης Ανδριανός έγραψε: “Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ και τα στελέχη της Κυβέρνησης να καταβάλουμε το 50% του μισθού μας για τους επόμενους δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊου έχει μεγάλο συμβολισμό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Σ’ αυτή τη μάχη για τη ζωή και την υγεία, οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο – καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες στα γηροκομεία και τις δομές υγείας, συντρέχοντας τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται περισσότερο, βοηθώντας τους ηλικιωμένους στα καθημερινά ψώνια, δίνοντας αίμα, εκφράζοντας ενεργά την αναγνώρισή μας απέναντι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, τους εθελοντές και όλους όσους αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης της περαιτέρω εξάπλωσης. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ενωμένοι, αλληλέγγυοι, αισιόδοξοι θα τα καταφέρουμε!”

Θετικά ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και αρκετοί περιφερειάρχες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έγραψε σε ανάρτησή του: “Δίνουμε όλοι δυναμικό παρόν στο κάλεσμα ευθύνης, αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης όσων δίνουν τη μάχη από την «πρώτη γραμμή» ενάντια στην πανδημία. Καταθέτω το 50% του μισθού μου για τους επόμενους δύο μήνες, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του #Covid_19”

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: “Για τους επόμενους δύο μήνες καταθέτω ως Περιφερειάρχης το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά την μάχη απο την πρώτη γραμμή Απο αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς”.

Την πρόσκληση του πρωθυπουργού αποδέχθηκε με ανάρτησή της και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου: “Όταν στερεύει η πηγή όλοι θα πιούμε λιγότερο νερό. Κάνουμε το στοιχειώδες. Κι αργήσαμε κιόλας!

Απάντηση στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού στον πολιτικό κόσμο για κατάθεση του 50% του μισθού του στον αγώνα κατά του #Covid19”
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Μητσοτάκη και δωρίζουν τον μισό μισθό τους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5633221262138236966
item