Όσλο: Η “ψαγμένη” ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πρέπει να ανακαλύψετε τώρα!

Όσλο: Η “ψαγμένη” ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πρέπει να ανακαλύψετε τώρα!
Το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, είναι μια “ψαγμένη” και διαφορετική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εξίσου μαγική το χειμώνα και το καλοκαίρι, που κάνει τους επισκέπτες της να θέλουν να βρεθούν κοντά της ξανά και ξανά.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι λάτρεις των ταξιδιών αναζητούν διαφορετικούς προορισμούς, είτε μέσα στη χώρα τους, είτε όταν πρόκειται να επισκεφτούν κάποια ξένη χώρα. 
Η προτίμηση πιο ψαγμένων προορισμών αντί για τα τετριμμένα πολυακουσμένα τουριστικά μέρη φέρνουν το Όσλο μπροστά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όσα αξίζει να κάνετε αλλά και τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στο Όσλο.

Τι να κάνετε στο Όσλο

Κολυμπήστε στο ΟσλοφιόρδΟσλοφιόρδΚολυμβητές στο Οσλοφιόρδ

Μπορεί να μην είναι μια πανέμορφη παραλία της Μεσογείου, όμως μια βουτιά στο Οσλοφιόρδ όταν ο καιρός είναι καλός είναι μια εξαιρετικά αναζωογονητική εμπειρία. 
Η Sorenga είναι μια μεγάλη πισίνα στο φιορδ, με νερό από τη θάλασσα, βρίσκεται δίπλα στην Όπερα και διαθέτει παραλία και μέρη για πικ νικ. 
Μια άλλη επιλογή είναι να επισκεφτείτε με φέρρυ τα νησιά Hovedoya και Gressholmen και να γυρίσετε τις όμορφες παραλίες τους.

Φάτε στο VippaΠολιτιστικό κέντρο VippaΤο κέντρο Vippa

Θέλετε να δοκιμάσετε πεντανόστιμο φαγητό; Τότε πηγαίντε στο Vippa Oslo. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο στην άκρη του Vippetangen, στο φιορδ του Όσλο. 
Στεγάζει πολλά μέρη που σερβίρουν δημιουργική κουζίνα και υπέροχες γεύσεις, συνοδεία δυνατής μουσικής. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 10 διαφορετικούς πάγκους με φαγητό από όλο τον κόσμο.

Αγοράστε vintage αντικείμενα στη συνοικία GrünerløkkaΣυνοικία GrunerlokkaΣτη συνοικία Grünerløkka

Η Grünerløkka είναι μια ψαγμένη συνοικία με πανέμορφες μπουτίκ και ζεστά καφέ σε κάθε γωνία. Μερικά από τα καταστήματα που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Velouria Vintage, Fretex Unika, Robot, κλπ. 
Ρίξτε μια ματιά στις κυριακάτικες αγορές της περιοχής. Στο Blå μπορείτε να βρείτε vintage αντικείμενα γνωστών σχεδιαστών, όπως ρούχα και χειροποίητα είδη, ενώ στο Birkelunden θα βρείτε πράγματα από τις δεκαετίες 1940-1980.

Χαλαρώστε στη σάουνα της πόληςΣάουνα ΌσλοΗ διάσημη σάουνα του Όσλο

Απολαύστε τη ζέστη στη σάουνα της πόλης. Πρόκειται για μια κορυφαία εμπειρία που μπορεί να ζήσει κάποιος στο Όσλο. Το SALT είναι ένα νομαδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε ιδρώνοντας. 
Εκεί θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες σάουνες του κόσμου. Κάθε Παρασκευή και Σαββάτο ο κόσμος έρχεται για σάουνα και μετά χορό, αφού ο χώρος φιλοξενεί γνωστούς DJ, συναυλίες, παραστάσεις, κλπ.

Κάντε ziplining στο HolmenkollenZiplining HolmenkollenZiplining στο Holmenkollen

To Holmenkollen Ski Jump είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο. Το zipline Kollensvevet έχει μήκος 361 μέτρα και προσφέρει έκρηξη αδρεναλίνης, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε μια αξέχαστη θέα στο Όσλο. 
Απέχει 20-30 λεπτά από το κέντρο και η διαδρομή αξίζει και μόνο για τη θέα που θα απολαύσετε!

Αξιοθέατα στο Όσλο

Το Μουσείο με τα Πλοία των ΒίκινγκΜουσείο με τα Πλοία των ΒίκινγκΤο Μουσείο με τα Πλοία των Βίκινγκ

Το μουσείο αυτό φιλοξενεί τα καλύτερα διατηρημένα πλοία των Βίκινγκ, τα οποία υπήρξαν τάφοι για τέσσερα σημαντικά μέλη της κοινωνίας των Βίκινγκ. 
Τόσο τα πλοία όσο και τα ταφικά ευρήματα εκτίθενται σε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό βαγόνι, με εξαιρετικά διατηρημένα ρούχα και σκελετούς. 
Οι Βίκινγκ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σκανδιναβικό πολιτισμό και το Μουσείο με τα Πλοία των Βίκινγκ είναι το ιδανικό μέρος για να τον ανακαλύψετε.

Εξερευνήστε τη φύση στο δάσος ΝορντμάρκαΔάσος Νορντμάρκα (Nordmarka)

Για τους πιο δραστήριους επισκέπτες στο Όσλο, η πεζοπορία στο δάσος Νορτνμάρκα είναι η ιδανική απόδραση από την πόλη. 
Το δάσος έχει πολλά μονοπάτια να ακολουθήσετε με διάφορα επίπεδα δυσκολίας και λίμνες όπου θα βρείτε αναψυκτήρια για να χαλαρώσετε. 
Είναι ένα υπέροχο μέρος για όσους αγαπούν την άσκηση και τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες με σακίδιο.

Εθνική ΠινακοθήκηΕθνική Πινακοθήκη του ΌσλοΗ Εθνική Πινακοθήκη του Όσλο

Αν θέλετε να μυηθείτε στη νορβηγική τέχνη θαυμάζοντας από κοντά τη διάσημη “Κραυγή” του Μουνκ, επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, ζωγραφιές και γλυπτά στη χώρα και η είσοδος είναι δωρεάν κάθε Πέμπτη.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Βοτανικοί ΚήποιΒοτανικοί κήποι, ΌσλοΒοτανικοί Κήποι στο Όσλο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συνδυάζει τα Ζωολογικά και Γεωλογικά Μουσεία. Το μουσείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους Βοτανικούς Κήπους.
Όλα αυτά τα μέρη αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς για να ανακαλύψει την εκτενή χλωρίδα και πανίδα της Νορβηγίας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθεδρικός Ναός του ΌσλοΚαθεδρικός του ΌσλοΚαθεδρικός Ναός του Όσλο

Ο Καθεδρικός Ναός του Όσλο που κατασκευάστηκε το 1697 είναι ένα εξέχον τμήμα της πόλης. Έχει ξανακατασκευαστεί και ανακαινιστεί αμέτρητες φορές. Ο τωρινός του πύργος προστέθηκε το 1850 και το εσωτερικό του ανακαινίστηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Είναι ένα υπέροχο μείγμα από πολλά διαφορετικά στυλ, στο εσωτερικό του διαθέτει παραδοσιακή νορβηγική διακόσμηση και είναι εύκολα προσβάσιμο αφού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Βασιλικό ΠαλάτιΒασιλικό Παλάτι, ΌσλοΤο Βασιλικό Παλάτι

Παρόλο που το Βασιλικό Παλάτι δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, το εντυπωσιακό κτίριο στο τέλος της Karl Johansgate αξίζει να το επισκεφτείτε. Oι κήποι είναι δωρεάν για τους επισκέπτες και αξίζει να περιμένετε την αλλαγή φρουράς. Δεν είναι απίθανο να συναντήσει κανείς κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει βόλτα στην πόλη.
Στη Νορβηγία, πέρα από το Όσλο, μπορείτε να γνωρίζετε και το Σταβάνγκερ, μία πόλη που θα σας μαγέψει όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και το Lofoten, ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη!

Tips για το Όσλο

  • Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τις σκανδιναβικές χώρες, αφού έχουν παρέλθει οι πολικές θερµοκρασίες του χειµώνα και είναι πιο «ήσυχη» περίοδος σε σχέση µε την καλοκαιρινή.
  • Οι βόρειες περιοχές της Νορβηγίας θεωρούνται τα καλύτερα µέρη στον κόσµο για να δείτε το Βόρειο Σέλας.
  • Οι δραστηριότητες που προσφέρονται για περιπετειώδεις τύπους είναι αµέτρητες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε µαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισµό όπως µια αδιάβροχη τσάντα για να «ασφαλίσετε» το κινητό σας ή την κάµερα όσο κάνετε kayak ή rafting, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό για να µη σας επηρεάσουν οι αντανακλάσεις του πάγου καθώς κάνετε πεζοπορία στους παγετώνες, ισοθερµικά αλλά και αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια.
  • Το φιλοδώρηµα στα εστιατόρια είναι προαιρετικό, ωστόσο, είναι ευγενικό να αφήσετε επιπλέον του λογαριασµού σας ένα ποσοστό 5-10% επί του συνολικού ποσού.
epirusblog.gr
5 of 5
Όσλο: Η “ψαγμένη” ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πρέπει να ανακαλύψετε τώρα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4569669778256876851
item