Γιάννενα: «Ο Λύκος Στην Αναμπουμπούλα Χαίρεται!» Κατώτερη Των Περιστάσεων Η Ανακοίνωση Του Π.Α.ΜΕ. Π.Γ.Ν.Ι.

Γιάννενα: «Ο Λύκος Στην Αναμπουμπούλα Χαίρεται!» Κατώτερη Των Περιστάσεων Η Ανακοίνωση Του Π.Α.ΜΕ. Π.Γ.Ν.Ι.

Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. Υγείας

Την ώρα που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωναϊού και οι εργαζόμενοι στο Π.Γ.Ν.Ι. βρίσκονται επί ποδός «πολέμου», το Π.Α.ΜΕ. Π.Γ.Ν.Ι. βρήκε ευκαιρία να πλήξει το κύρος του νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία στην Ήπειρο, για λόγους που μόνο αυτό μπορεί να κατανοήσει. 

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. στερούνται σοβαρής βάσης και καλούμε όλους τους πολίτες που ίσως θορυβήθηκαν από τις ανακρίβειες που αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση, να μη δίνουν καμία σημασία σ’ αυτή.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, και επί των όσων αναφέρεται η ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ.  σημειώνουμε τα ακόλουθα:

α) Ορθώς το Π.Γ.Ν.Ι. δεν εφημέρευσε την παρελθούσα Κυριακή – αφού υπήρξε τέτοια δυνατότητα – ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού σε μέλος του ιατρικού προσωπικού να μη θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και άλλων μελών του προσωπικού ή των ασθενών. 


Παράλληλα με την απολύμανση έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης  του περιστατικού και ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός από το Προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το κρούσμα. 

Ευτυχώς όλοι οι έλεγχοι ήταν αρνητικοί. Η φειδωλή ανακοίνωση για την μετακίνηση της εφημερίας κινήθηκε στο πλαίσιο την μη πρόκλησης πανικού στην κοινότητα, το οποίο θα ήταν τουλάχιστον αρνητικό.

β) Από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων δεν έγινε καμία προσπάθεια «κάλυψης» των κρουσμάτων, αφού ο Πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε για την κατάσταση τόσο στα τοπικά ΜΜΕ από την πρώτη κιόλας στιγμή όσο και σε αντίστοιχα αθηναϊκά που κάλυψαν το γεγονός.

γ) Για το χρονικό διάστημα που το Π.Α.ΜΕ. κατηγορεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου ότι «εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα», γνωρίζει πως εκείνος ήταν στην Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. (μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων), από την οποία ζήτησε την άμεση ενίσχυση του Π.Γ.Ν.Ι. με ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό υλικό. 


Επίσης οι συνεδριάσεις του Συλλόγου πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα σε κανονικούς ρυθμούς και στο πλαίσιο των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων των μελών του Δ.Σ., πολλά από τα οποία κατέχουν κομβικής σημασίας θέσεις στο Νοσοκομείο.

δ) Έχει εξασφαλιστεί η συνεχόμενη ενίσχυση του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων με υγειονομικό υλικό, και τα όσα γράφονται περί επιστροφής δανεικών από το Π.Γ.Ν.Πατρών είναι τουλάχιστον αστεία. Επιπλέον άμεση θα είναι και η ενίσχυση του Π.Γ.Ν.Ι. και με ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6ης Υ.ΠΕ. αλλά και τα αιτήματά μας.

ε) Η προσπάθεια του Π.Α.ΜΕ. να επικεντρωθεί στην ιδιαίτερη ομάδα των γονιών – Εργαζομένων, με τον τρόπο που το κάνει, αποδεικνύει τον σκοπό της ανακοίνωσής του… να κερδίζει οφέλη μέσα στην «πολεμική» κατάσταση που ζει το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σ αυτό! Ντροπή!!!

στ) Προφανώς και υπάρχουν πολλά προβλήματα και αστοχίες στη διαχείριση της επικείμενης κρίσης. Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει τα τυχόντα αυτά προβλήματα και σθεναρά προασπίζει τα δικαιώματα των Εργαζομένων και τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. 


Στην παρούσα συγκυρία όμως η δημοσιοποίηση των προβλημάτων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει καθώς κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων διαβεβαιώνει τόσο τους Εργαζομένους του Νοσοκομείου όσο και όλη των τοπική μας Κοινωνία, πως στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει το σύστημα για να προασπίσει την δημόσια υγεία. 


Η παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. στην «πρώτη γραμμή» της μάχης που δίνει το προσωπικό είναι η απόδειξη της στάσης μας αυτής. Ανακοινώσεις «τύπου» Π.Α.ΜΕ. το μόνο που κάνουν είναι να διασπείρουν ταραχή και ανασφάλεια. Οι καταστάσεις απαιτούν υπομονή, προσοχή και πειθαρχεία στους κανόνες που θέτουν οι επιστήμονες.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ,


ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Πηγή: epirus-tv-news.gr

...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!!!
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ο Λύκος Στην Αναμπουμπούλα Χαίρεται!» Κατώτερη Των Περιστάσεων Η Ανακοίνωση Του Π.Α.ΜΕ. Π.Γ.Ν.Ι.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2989426463230095768
item