Γιάννενα: Αναμένεται ο ορισμός του ξενοδοχείου που θα μείνει ανοιχτό Γιάννενα: Αναμένεται ο ορισμός του ξενοδοχείου που θα μείνει ανοιχτό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναμένεται ο ορισμός του ξενοδοχείου που θα μείνει ανοιχτό

Γιάννενα: Αναμένεται ο ορισμός του ξενοδοχείου που θα μείνει ανοιχτό
Πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθεί από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων το ξενοδοχείο που θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος Απριλίου στην πόλη ώστε να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύψουν.
Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από μία πρώτη καταγραφή και των υφιστάμενων κρατήσεων και αυτών των επόμενων ημερών, αλλά και μία καταγραφή της διαθεσιμότητας, τουλάχιστον δύο μικρά ξενοδοχεία εντός της πόλης έκαναν γνωστό στην Ένωση ότι επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Από την άλλη, η απόφαση της κυβέρνησης την Πέμπτη για κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα, μετά το λουκέτο στα εποχικά καταλύματα ικανοποίησε και το αίτημα του κλάδου, με τον Λευτ. Ζαρκάδα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων να τονίζει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή και με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση.
«Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι αφού περάσει και ο Απρίλιος και έχει σταθεροποιηθεί μία κατάσταση, από τον Ιούνιο θα είμαστε σε μία σταδιακή ανάκαμψη, έστω σε υποφερτά επίπεδα, για τον τουρισμό.
Το πλήγμα είναι ήδη μεγάλο για την ελληνική οικονομία, μέσα από τον τουριστικό κλάδο, που συμβάλλει σημαντικά και στο ΑΕΠ αλλά και στην απασχόληση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαρκάδας. 
Λουκέτο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Η μείωση της τουριστικής κίνησης αλλά και της εμπορικής έπληξε και τον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων με τον Γ. Αθανασίου να τονίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αφού για το επόμενο δίμηνο έχουν ακυρωθεί όλες οι κρατήσεις.
«Προέχει η υγεία όλων και έπειτα θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και στο δικό μας κλάδο», ανέφερε σε δηλώσεις του.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναμένεται ο ορισμός του ξενοδοχείου που θα μείνει ανοιχτό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 938935234116790036
Σχόλια
item