Γιάννενα: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό Γιάννενα: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό

Γιάννενα: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό
Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την έξαρση του κορωνοϊού κυρίως στον τουριστικό κλάδο, που πλήττεται λόγω των μαζικών ακυρώσεων εκδρομών.
Τα πρώτα στοιχεία που έχουν φτάσει στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων σύμφωνα με τον πρόεδρό του Δημ. Δημητρίου δείχνουν ότι ο Μάρτιος θεωρείται ήδη ένας χαμένος μήνας για τον τουρισμό και υπάρχει έντονη ανησυχία και για τον Απρίλιο.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, διαβλέποντας τις εξελίξεις είχε αποστείλει σχετικό υπόμνημα προς τα συναρμόδια υπουργεία ζητώντας την λήξη μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι απώλειες λόγω της κατάστασης.
Μόλις χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρώτο πλέγμα μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, τα οποία μέτρα όμως αφορούν προς το παρόν μόνο τις περιοχές της δυτικής Ελλάδας που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περιοχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή.
«Συμφωνούμε, ότι δεν χρειάζεται πανικός, γιατί είναι ο πιο κακός σύμβουλος, όμως έχουμε ήδη μαζικές ακυρώσεις εκδρομών και συνεδρίων και αν συνεχιστεί η κατάσταση με τον ίδιο ρυθμό πιστεύω πως οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της αρχής της οικονομικής κρίσης το 2010», τόνισε ο κ. Δημητρίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8662615986967225066
Σχόλια
item