Άρτα: Δημοπρατείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας Άρτα: Δημοπρατείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δημοπρατείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας


Άρτα: Δημοπρατείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας
Ένα ακόμη έργο που είχε οραματιστεί ο Δήμος Αρταίων, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για την αποκατάσταση του διατηρητέου Ιστορικού Δημαρχείου της πόλης, που πλέον μπήκε σε φάση δημοπράτησης.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, αναπαλαίωσης και αξιοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου αποτελεί ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής και έχει σαν στόχο να παραδοθεί στην κοινωνία ένα διατηρητέο, ιστορικό κτίριο δείγμα πολιτισμού της Άρτας, ενώ θα λειτουργήσει ως πολυχώρος για πολιτιστικές και τουριστικές χρήσεις. Επίσης βάσει της διαθήκης του ευεργέτη Αλεξάνδρου Ζάρα θα δημιουργήσει και ένα χώρος ως Γραφείο Δημάρχου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη:

«Η δημοπράτηση του ιστορικού δημαρχείου της πόλης μας, είναι ένα έργο με ιστορική και συμβολική αξία. 


Το παλιό μας Δημαρχείο, όπως συνηθίζουμε να το λέμε, έχει συνδεθεί με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης μας και για αυτό έπρεπε να το σώσουμε από την λήθη. 

Στόχος μας, δεν είναι απλά η αποκατάστασή του, αλλά η αξιοποίησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα επόμενα χρόνια οι Αρτινοί θα διαθέτουν ένα ακόμη ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ένα σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δημοπρατείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6085601648040875732
Σχόλια
item