Βιετνάμ: Οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος!

Βιετνάμ: Οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος!
Το Βιετνάμ είναι μια μοναδική χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε δημοφιλή προορισμό. Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες ασιατικές χώρες, διαθέτει απίστευτη ποικιλία σε μέρη, παραλίες, ιστορία, πολιτισμό, κουζίνα, και πολλά ακόμα. 
Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το cnn.com.
Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ανόι, είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία από τη μοντέρνα πόλη Χο Τσι Μινχ, ή κάποιο άλλο μέρος. 
Η χώρα έχει πλούσιο και γόνιμο έδαφος, γι’ αυτό και μπορείτε να επισκεφτείτε καλλιέργειες τσαγιού και καφέ, για να μην αναφερθούμε στις εκπληκτικές παραλίες, τις σπηλιές και τη δαντελένια ακτογραμμή. 
Φυσικά, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο φαγητό. Το Βιετνάμ διαθέτει μια από τις πιο φρέσκες και νόστιμες κουζίνες στον κόσμο, κι αν πάρετε ένα πιάτο με καυτή σούπα φο, θα καταλάβετε.

Ανάψτε ένα φανάρι στο Χόι ΑνΒιετνάμ φανάριαΤα υπέροχα φανάρια στο Βιετνάμ – Πηγή: Dale de la Rey/AFP/Getty Images

Το Χόι Αν, η πόλη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για το 2019, είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ασία, προσφέρει αμέτρητα καρτποσταλικά σκηνικά. 
Δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο μαγευτικό από το Φεστιβάλ των Φαναριών. Αυτό το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε μήνα και η πόλη σβήνει τα (ηλεκτρονικά) φώτα της για να αφήσει τα πολύχρωμα φανάρια της να λάμψουν στον κατάμαυρο ουρανό, τόσο στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης όσο και στον ποταμό Θου Μπον. 
Το φεστιβάλ που έχει ως σκοπό να τιμήσει πανσέληνο, λαμβάνει χώρα στην παραλία της Παλιάς Πόλης, όπου η μουσική, τα παιχνίδια και η διασκέδαση κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο μαγική.

Αναζητήστε την καλύτερη σούπα φο στο ΑνόιΣούπα φοΣούπα φο

Το φο είναι από μόνο του μια γαστρονομική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε, είτε είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Βιετνάμ είτε η δέκατη και είτε το απολαύσετε σε κάποιο εστιατόριο είτε σε κάποιο πάγκο στο δρόμο. 
Το Ανόι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο θεωρείται η πατρίδα του εθνικού αυτού πιάτου, επομένως θεωρείται ότι έχει το καλύτερο φο που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. 
Κρυμμένα ανάμεσα σε μεγάλα κτίρια στην Παλιά Πόλη, κατάλοιπα της γαλλικής αποικιοκρατίας, τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε μια σούπα φο είναι συχνά αυτά που δεν τραβάνε την προσοχή σας, με ταπεινά έπιπλα και μεγάλα καζάνια με νερό που κοχλάζει. Κάποιες πολύ καλές επιλογές είναι το Pho GiaTruyen ή το Pho Thin.

Γνωρίστε την ιστορία στην πόλη Χο Τσι ΜινχΧο Τσι ΜινχΤο Μουσείο των Ενθυμίων του Πολέμου στο Χο Τσι Μινχ

Υπολογίζεται ότι περίπου 2 εκατομμύρια Βιετναμέζοι πολίτες πέθαναν στον πόλεμο του Βιετνάμ με την Αμερική, ο οποίος διήρκεσε σχεδόν δύο δεκαετίες (1954-1975). Ανεξαρτήτως από τα ενδιαφέροντά σας, είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείτε με την πρόσφατη ιστορία της χώρας προκειμένου να κατανοήσετε και να εκτιμήσετε σε βάθος το Βιετνάμ. 
Σας προτείνουμε να περάσετε μερικές ώρες στα μουσεία και τα μνημεία της πόλης Χόι Τσι Μινχ, τα οποία είναι αφιερωμένα στη μνήμη όσων χάθηκαν στον πόλεμο. 
Το Μουσείο των Ενθυμίων του Πολέμου άνοιξε το 1975 και φιλοξενεί πολλά εκθέματα από τον πόλεμο, όπως στρατιωτικό εξοπλισμό και φωτογραφίες, συλλογή από ελικόπτερα, τανκ και τζετ, καθώς και αναπαραγωγή από συνθηκών στις φυλακές, κλπ.

Ανεβείτε στο Reunification ExpressReunification Express τρένο, ΒιετνάμΗ υπέροχη διαδρομή του Reunification Express

Μπορεί να μην είναι ο ταχύτερος τρόπος να κινηθείτε, αλλά το Reunification Express (επισήμως γνωστό ως Βόρειος-Νότιος Σιδηρόδρομος, ή North-South Railway) είναι αναμφίβολα ο πιο γραφικός τρόπος. 
Η σιδηροδρομική γραμμή εκτείνεται σε 1 περίπου χιλιόμετρο από το Χανόι μέχρι τη Χο Τσι Μινχ, διασχίζοντας αμέτρητα τοπία και αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της 35 ωρών διαδρομής.
Προσφέρει διάφορες επιλογές για να ταξιδέψει κανείς, όπως καμπίνες για όσους θέλουν να κάνουν ολόκληρο το ταξίδι. Συνήθως οι ταξιδιώτες κατεβαίνουν σε διάφορα μέρη για να εξερευνήσουν την εκπληκτική φύση και τις ιστορικές πόλεις της χώρας.
 Τα πιο χαρακτηριστικά μέρη είναι το Φυσικό Πάρκο Βαν Λονγκ στο Νινχ Μπινχ, όπου οι μαγευτικοί ορυζώνες και το σκηνικό με τους ασβεστόλιθους κόβουν την ανάσα, η αρχαία πόλη Χουε και η παραλιακή πόλη Να Τρανγκ στην κεντρική ακτογραμμή.

Εξερευνήστε την παραλία Χαλόνγκ από ψηλάΒιετνάμ ελικόπτεροΒόλτα με ελικόπτερο στο Βιετνάμ – Πηγή: Bell Flight

Η παραλία Χαλόνγκ θεωρείται ένας από τους πιο εκπληκτικούς προορισμούς στο Βιετνάμ και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά, χιλιάδες νησιά, μυστηριώδεις σπηλιές και άγρια ζωή.
 Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται αυτό το θαύμα της φύσης κάνοντας κρουαζιέρα, αλλά πλέον υπάρχει ένας ακόμα πιο εντυπωσιακός τρόπος, το ελικόπτερο.
 Η εκπληκτική εμπειρία προσφέρεται από την Halong Heli Tours και αναδεικνύει το μοναδικό τοπίο από ψηλά. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από 8λεπτες ή 40λεπτες ξεναγήσεις στα νησάκια, τις παραλίες και τα ψαροχώρια της περιοχής.

Χαθείτε στην ομορφιά των ακτών του Phu QuocΑκτές Phu Quoc, ΒιετνάμΟι ακτές Phu Quoc από ψηλά

Αν τα διάφανα νερά και η απαλή άμμος σας ακούγονται σαν κάτι παραδεισένιο, το “Μαργαριτάρι του Βιετνάμ” είναι ιδανικό για σας. Το νησί Phu Quoc βρίσκεται στον Κόλπο της Ταϋλάνδης πέρα από τη νοτιοσυτική ακτή και διαθέτει δεκάδες παραλίες σε κάθε μέγεθος και είδος.
 Ανάμεσά τους η Sao Beach, η οποία χαρακτηρίζεται συχνά ως η ομορφότερη παραλία στο Βιετνάμ, χάρη στα κρυστάλλινα νερά, τους φοίνικες και τη λευκή άμμο που θυμίζει ζάχαρη.
Στη δυτική ακτή, η Ong Lang Beach, είναι πιο ήρεμη κι αυθεντική, αφού μπορείτε να κολυμπάτε βλέποντας αγελάδες να περνούν από την παραλία ή ψαρόβαρκες να διασχίζουν τη θάλασσα.
 Η Long Beach είναι πανέμορφη το ηλιοβασίλεμα, με τα καυτά χρώματα και τη ζωντανή μουσική.

Διασχίστε τον ποταμό ΜεκόνγκΠοταμός ΜεκόνγκΒόλτα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Μεκόνγκ – Πηγή: Holger Leue & Lars Böhnke/Aqua Expeditions

Διασχίστε με ποταμόπλοιο το Μεκόνγκ, το 12ο μακρύτερο ποταμό στον κόσμο, που θεωρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ο πνεύμονας της Νοτιοανατολικής Ασίας.
 Μέχρι σήμερα, είναι γεμάτος με ορυζώνες και ψαροχώρια, κατάφυτα νησιά, αγορές τροφίμων και αρχαίες πόλεις.
 Είναι ιδανικό για όσους προτιμούν να ταξιδεύουν σε ήρεμους ρυθμούς και προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση σε λιγότερο γνωστές κοινότητες και δυσπρόσιτα αξιοθέατα.

Εξερευνήστε το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμοΣπήλαιο Son DoongΣπήλαιο Son Doong: Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο – Πηγή: Alesha Bradford

Δεν έχει κανείς καθημερινά την ευκαιρία να δει από κοντά ένα τόσο εντυπωσιακό θαύμα της φύσης. Το Son Doong, το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο έχει μήκος πάνω από 2χμ και ύψος 200μ και έχει αρκετό χώρο για να χωρέσει έναν 40όροφο ουρανοξύστη. 
Διαθέτει αμέτρητους φυσικούς θησαυρούς, όπως τεράστιους σταλακτίτες και υπόγεια ποτάμια, μοναδικά είδη ζώων, πελώρια τείχη από βράχους, ακόμα και τη δική του ζούγκλα. Είναι μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία!

Γυρίστε με μηχανή τον υπέροχο ΒοράΕξορμήσεις με μηχανή στο Βόρειο Βιετνάμμε μηχανή στο Βόρειο Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ το μηχανάκι είναι το πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς. Είναι πολύ βολικό όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά και στις γύρω περιοχές. 
Νοικιάστε ένα μηχανάκι από κάποια από τις τοπικές επιχειρήσεις και γυρίστε τον υπέροχο Βορά, αφού το τμήμα από δίπλα στα σύνορα με την Κίνα είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές. 
Θα συναντήσετε χωριά με αυθεντικό χαρακτήρα, βαθιά φαράγγια και υπέροχους δρόμους.

Γνωρίστε την κουλτούρα του τσαγιού στη ΣάπαΣάπα, ΒιετνάμΣάπα

Αν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε το βόρειο τμήμα της χώρας, κάντε μια στάση ή περάστε μερικά βράδια στη Σάπα. Είναι πρώην γαλλική αποικία με υπέροχο αίθριο κλίμα και απέραντες εκτάσεις τσαγιού, καταρράκτες και διαδρομές πεζοπορίας. 
Οι κατάφυτες πλαγιές της περιοχής φιλοξενούν εκατοντάδες φάρμες τσαγιού που παράγουν μαύρο και πράσινο τσάι, καθώς και τσάι κανέλας και οολόνγκ. Μείνετε σε ένα από τα ορεινά χωριά για να γνωρίσετε τη μοναδική κουλτούρα της περιοχής.

Εξερευνήστε τα μέρη του καφέ στο ΝταλάτΒιετναμέζικος καφέςΒιετναμέζικος καφές

Το Βιετνάμ είναι η δεύτερη χώρα σε παραγωγή καφέ στον κόσμο, αμέσως μετά τη Βραζιλία, επομένως διαθέτει μεγάλες εκτάσεις αφιερωμένες στην καλλιέργεια καφέ. 
Περάστε λίγες μέρες στην Νταλάτ, μια ορεινή πόλη βορειοανατολική στη Χο Τσι Μινχ για να ανακαλύψετε τη βιομηχανία του καφέ της χώρας. 
Υπάρχουν πολλές καλλιέργειες διάσπαρτες στους λόφους όπως το Son Pacamara, Trai Ham Da Lat Weasel,κλπ., και σε όλα προσφέρεται οργανωμένη ξενάγηση. 
Μπορείτε να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καλλιεργούν και αλέθουν καφέ και μετά να γευτείτε οι ίδιοι τον υπέροχο καφέ. 
Σερβίρεται συνήθως φιλτραρισμένος, με λίγη ζάχαρη και γάλα εβαπορέ και είναι τόσο αρωματικός που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο δύσκολους λάτρεις του καφέ.

Φτιάξτε νούντλς στο χωριό Κου Ντανουντλς, ΒιετνάμΠαραγωγή νουντλς

Από βερμιτσέλι μέχρι διάφανα νουντλ ρυζιού, αυγού και μπανχ φο που θυμίζουν φετουτσίνι, τα νουντλς είναι κλασική αξία στο βιετναμέζικο τραπέζι. 
Το καλύτερο μέρος για να γνωρίσετε τον τρόπο της παρασκευής τους και να τα δοκιμάσετε είναι το χωριό Κου Ντα. Είναι ο παράδεισος για όσους αγαπούν το δημοφιλές ασιατικό ζυμαρικό και παράγει τεράστιες ποσότητες. 
Κάντε βόλτα στους δρόμους της πρώην γαλλικής αποικίας και θα δείτε νουντλς να στεγνώνουν στον ήλιο. Μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε σε ξεναγήσεις και μαθήματα μαγειρικής για να μάθετε τον τρόπο παρασκευής τους και συμβουλές μαγειρικής από τοπικές οικογένειες.

Γνωρίστε τα αρχαία μνημεία της ΧουέΑρχαία μνημεία της ΧουέΤα αρχαία μνημεία της Χουέ

Παλιότερα υπήρξε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της δυναστείας των Nguyen και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο Βιετνάμ για να ανακαλύψει τον αρχαίο πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του Βιετνάμ. 
Το highlight είναι το Συγκρότημα Μνημείων της πόλης, που προστατεύεται από την UNESCO. Πρόκειται για ένα οχυρωμένο φρούριο στις όχθες του ποταμού και περιβάλλει τους αρχαίους ναούς, τους βασιλικούς τάφους και τις αμέτρητες παγόδες. 
Το μέγεθός του είναι τεράστιο και ο ιδανικός τρόπος να το ανακαλύψετε είναι με το ποδήλατο. Ξεκινήστε το πρωί και διασχίστε κανάλια, κάντε ένα διάλειμμα για καφέ και απολαύστε το μεγαλείο της εσωτερικής ακρόπολης, τα τείχη και τους ναούς πριν αρχίσουν να συρρέουν τα πλήθη.
Φυσικά στα must do είναι και οι περίφημες αγορές του Βιετνάμ, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε περισσότερα μέσα από το travelstyle.gr!
epirusblog.gr
5 of 5
Βιετνάμ: Οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7526690789823682237
item