Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο πλαίσιο δωρεάς στο Δημόσιο Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο πλαίσιο δωρεάς στο Δημόσιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο πλαίσιο δωρεάς στο Δημόσιο

Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο πλαίσιο δωρεάς στο Δημόσιο

Χορήγηση απαλλαγής από τον Φ.Π.Α. των παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών που πραγματοποιεί ο υποκείμενος στον φόρο προμηθευτής προς δωρητή, εφόσον ο τελευταίος τα χρησιμοποιεί στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς που συνάπτει είτε με φορέα του δημοσίου τομέα, είτε με Ν.Π.Ι.Δ. που έχει συσταθεί με ειδικό νόμο για το δημόσιο συμφέρον, είτε τέλος με άλλες οντότητες που εποπτεύονται από τους παραπάνω φορείς προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ύστερα από εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κου Γιώργου Πιτσιλή.

Με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον ΦΠΑ, οι υποχρεώσεις του δωρητή ή του φορέα υλοποίησης της δωρεάς καθώς και οι υποχρεώσεις του προμηθευτή των παραδοτέων αγαθών και υπηρεσιών.

Η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Βεσυρόπουλου διευκολύνει ουσιωδώς την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο (κινητά και ακίνητα για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας ασφάλειας), ενισχύει τις συνέργειες του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Κυβέρνηση, αξιοποιεί όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει με στόχο όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή του κορονοϊού (COVID-19), δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον».
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες στο πλαίσιο δωρεάς στο Δημόσιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5818505161606146074
Σχόλια
item